FOTO Cum arata vila in care Picasso si-a trait ultimii ani si care va fi vanduta la licitatie pentru 20 de milioane de euro

FOTO Cum arata vila in care Picasso si-a trait ultimii ani si care va fi vanduta la licitatie pentru 20 de milioane de euro

Artistul si-a petrecut ultimii ani din viata in aceasta vila de la Mougins, in apropiere de Cannes. Rocque, pe care Picasso a pictat-o de mai mult de 400 de ori, s-a sinucis in casa de la Mediterana in 1986.

acum 51 luni (12 Oct 2017)

Artistul si-a petrecut ultimii ani din viata in aceasta vila de la Mougins, in apropiere de Cannes. El a murit aici in aprilie 1973, dupa 12 ani de cand s-a mutat cu Jacqueline Rocque, a doua sotie si muza sa.

Rocque, pe care Picasso a pictat-o de mai mult de 400 de ori, s-a sinucis in casa de la Mediterana in 1986.

Inainte de a cumpara Picasso aceasta casa, ea a apartinut familiei anglo-irlandeza Guinness.

Proprietarul olandez a avut probleme financiare dupa ce a facut o serie de imbunatatiri vilei, care dateaza din secolul XVIII si care are trei hectare de teren. "Multe vile luxoase de pe Coasta de Azur valoreaza mult mai mult decat aceasta".

Ela spus ca fostul proprietar ar fi vrut 170 de milioane de euro pentru ea dupa extindere. El i-a adaugat piscina, garaje si teren de tenis.

FOTO r365.nl

"Acest gen de casa nu se vinde ca un borcan de Nutella", a adaugat Van Rolleghem.

Din vremea lui Picasso o singura camera a ramas neschimbata, atelierul sau, care inca pastreaza urme de vopsea lasate de artist, potrivit agentului imobiliar Michael Zingraf.

Pablo Picasso (1881-1973) a fost una dintre cele mai puternice personalitati culturale ale lumii, un geniu al secolului al XX-lea, pictor, sculptor, gravor, ceramist. A studiat artele frumoase la Academia din San Fernando, una dintre cele mai cunoscute scoli de arta spaniole. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro