FOTO Cum arata Transalpina la sfarsitul lunii aprilie. Imagini cu muntii de zapada din calea drumarilor

FOTO Cum arata Transalpina la sfarsitul lunii aprilie. Imagini cu muntii de zapada din calea drumarilor

GALERIE FOTO Potrivit angajatilor de la Drumuri Nationale au existat portiuni langa versant, in cel mai inalt punct al soselei, Pasul Urdele, unde stratul de zapada era de 6 metri. "Autofreza de la SDN Valcea, care actioneaza dinspre Obarsia spre Ranca, a trecut ieri, 29 aprilie, de Varful Carbunele - 2175 m altitudinea de pe Transalpina", se arata intr-o postare de pe retelele de socializare.

acum 41 luni (30 Apr 2018)

GALERIE FOTO Potrivit angajatilor de la Drumuri Nationale au existat portiuni langa versant, in cel mai inalt punct al soselei, Pasul Urdele, unde stratul de zapada era de 6 metri. "Autofreza de la SDN Valcea, care actioneaza dinspre Obarsia spre Ranca, a trecut ieri, 29 aprilie, de Varful Carbunele - 2175 m altitudinea de pe Transalpina", se arata intr-o postare de pe retelele de socializare. Drumarii apreciaza ca in 3 - 4 saptamani se va putea circula normal pe Transalpina, daca nu intervin alte situatii neprevazute, totul depinde de vreme si de stratul de zapada.

Nu este exclus insa ca circulatia sa fie reluata si mai devreme de acest rastimp, mai sustin drumarii, chiar daca oficial pe site-ul CNAIR soseaua apare inchisa pana la finele lunii mai.

Dupa lucrarile de deszapezire se vor reface marcajele si se vor monta indicatoarele si elementele de siguranta deteriorate pe timpul iernii.

Ciobanii din zona s-au hotarat sa-i ajute pe drumari sa termine mai rapid cu deszapezirea, fiindca turistii reprezinta o sursa de venita sigura si consistenta, asa ca le-au oferit muncitorilor o masa gratis, cu bucate de la stana. "O surpriza placuta facuta de doamna Marioara Babu de la Stana Stefanu. A vizitat echipa de muncitori ce actioneaza pe Transalpina cu cosul plin cu mancare traditionala", aflam tot dintr-o postare pe retelele de socializare. Aflata la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai inalt drum din Romania care poate fi traversat cu masina, avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele (la 2.145 m). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro