FOTO Cum arata fostul episcop de Husi, dupa 6 luni de la "exilarea" la Varatec. Inaltul prelat, surprins in padure cu maica stareta

FOTO Cum arata fostul episcop de Husi, dupa 6 luni de la

In imaginile surprinse de jurnalistii de la Mesagerul de Neamt, fostul episcop al Husilor apare transformat total, fata de imaginea pe care o infatisa pe vremea cand ocupa scaunul episcopial. Fostul Episcop de Husi, alaturi de maica stareta Iosefina la plimbarea in padure FOTO Mesagerul de Neamt Cum a izbucnit scandalul de la Husi Reamintim ca scandalul de la Episcopia Husilor a izbucnit la jumatatea lunii iunie anul curent.

acum 23 luni (19 Mar 2018)

In imaginile surprinse de jurnalistii de la Mesagerul de Neamt, fostul episcop al Husilor apare transformat total, fata de imaginea pe care o infatisa pe vremea cand ocupa scaunul episcopial.

De la opulenta si atitudinea sfidatoare, Corneliu Barladeanul a fost surprins intr-o tinuta modesta, cu fes pe cap, stingher in fata camerei de filmat. Potrivit jurnalistilor din Neamt, Corneliu Barladeanul a fost surprins sambata 17 martie, in timp ce se plimba alaturi de maica stareta Iosefina Giosanu, de la Manastirea Varatec, in padurea care duce spre fosta stana turistica de la Agapia.

Fostul Episcop de Husi, alaturi de maica stareta Iosefina la plimbarea in padure FOTO Mesagerul de Neamt

Cei doi au fost deranjati de prezenta jurnalistilor in zona, maica stareta Iosefina amenintandu-i ca ii "va pomeni unde trebuie".

Desi s-a retras din functie in urma unui scandal sexual fara precedent in Biserica Ortodoxa Romana, fostul episcop al Husilor si-a pastrat rangul de inalt ierarh si titlul de Preasfintit, precum si privilegiile prevazute de statut. Pe langa locuinta de serviciu, Corneliu Barladeanul incaseaza, lunar, salariu aferent functiei de episcop.Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au facut o serie de precizari in privinta fostului episcop al Husilor, dupa aparitia in presa a unor informatii potrivit carora Corneliu Barladeanul ar incasa un salariu de 20.000 de lei de la BOR.

Fostul Episcop de Husi, alaturi de maica stareta Iosefina la plimbarea in padure FOTO Mesagerul de Neamt

Reprezentantii MMB precizeaza ca fostul episcop al Husilor are, cel putin deocamdata, rangul de "episcop retras", motiv pentru care se bucura in continuare de privilegiile statutare. Potrivit reprezentantilor Mitropoliei, Corneliu Barladeanu nu incaseaza 20.000 de lei lunar, ci aproape un sfert din aceasta suma, adica aproape 5.000 de lei.Citeste intreg articolul pe adevarul.ro