FOTO. Cum a ridicat un criminalist fotografia de investigatii la rang de arta

După mai multe etape ale vieţii sale de poliţist, de la cercetări la faţa locului, la investigarea fraudelor economice, acum face parte din echipa Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin. După mai multe etape ale vieţii mele de poliţist, de la cercetări la faţa locului, la criminalistică, acum fac parte din echipa Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, avand ca linie de muncă corupția și achizițiile publice. Am urmat Școala de Subofițeri de Poliție "Vasile Lascăr" din Campina, facultatea de Drept in cadrul Universității Transilvania din Brașov și am făcut un masterat in administrație publică in cadrul Universității "Vasile Goldiș" din Arad. Am fotocopiat-o și a urmat munca de comparare cu amprentele persoanelor suspecte, persoane aduse la amprentat de colegii de la judiciar. Am caștigat premiul I la secțiunea "Natură și biodiversitate" și Marele Premiu la Salonul Național de Fotografie Turistică de la București din anul 2014. Colegi de arme și de cantec: Povestea familiei Borcilă, doi polițiști de frontieră care cantă, pictează și scriu poezii FOTO.

acum 46 luni (24 May 2016)

După mai multe etape ale vieţii sale de poliţist, de la cercetări la faţa locului, la investigarea fraudelor economice, acum face parte din echipa Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Romania liberă: De cand sunteți polițist, cu ce anume vă ocupați in cadrul I.P.J. După mai multe etape ale vieţii mele de poliţist, de la cercetări la faţa locului, la criminalistică, acum fac parte din echipa Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, avand ca linie de muncă corupția și achizițiile publice. Lucrez la acest serviciu din anul 2007, după ce am susținut și luat un examen de trecere in corpul ofițerilor, in prezent avand gradul de subcomisar. Am urmat Școala de Subofițeri de Poliție "Vasile Lascăr" din Campina, facultatea de Drept in cadrul Universității Transilvania din Brașov și am făcut un masterat in administrație publică in cadrul Universității "Vasile Goldiș" din Arad.

Dincolo de uniformă, imi urmez şi pasiunea….fotografia. In prezent, urmez cursurile unui masterat in fotografie in cadrul Universității de Arte și Design, din Cluj-Napoca. Am 40 de ani, sunt căsătorit de 19 ani și am o fetiță in varstă de 8 ani.

R.L: Ce v-a determinat să alegeți meseria de polițist? Cred că am considerat-o cea mai mare provocare, dovadă că de nouă ani imi desfășor activitatea intr-un domeniu in care nu mi-am imaginat niciodată inainte că voi activa. Am avut un unchi care era polițist, este la pensie acum și cu care mă intalneam in vacanțele de la bunici, dar nu aș putea spune că m-a influențat in vreun fel.

R:L: De unde vine pasiunea pentru fotografie? Părinții mi-au cumpărat un aparat rusesc cu care făceam fotografii bunicilor și imortalizam peisajele de la ţară. Apoi, in școala generală, imi amintesc că aveam un prieten mai mare... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro