FOTO Cum a aparut Lacul Surduc, cel mai mare lac din Timis. O zona turistica superba lasata in anonimat total

FOTO Cum a aparut Lacul Surduc, cel mai mare lac din Timis. O zona turistica superba lasata in anonimat total

Conform celor spuse de Elisabeta Lipa, fosta campioana olimpica, este nevoie de o pista cu opt culoare, cu balize din 10 in 10 metri pe lungimea de 2.000 de metri, de un turn de sosire-plecare si de pontoane. Daca ai fost in locuri inedite de langa o destinatie similara din Romania si vrei sa ne povestesti din amintirile tale sau vrei sa ne sfatuiesti ce sa mai vedem in acest loc al Romaniei, ne poti scrie pe bucuresti@adevarul.ro, in sectiunea de comentarii sau pe pagina noastra de Facebook, 125 de locuri pentru care iubim Romania.

acum 99 luni (11 Sep 2014)

Lacul Surduc este unul din obiectivele turistice importante din judetul Timis, de care insa se profita mult prea putin.

Lacul este situat in Vestul tarii, in judetul Timis, in partea de sud-est a muntilor Poiana Rusca, intr-o zona foarte frumoasa. Se afla a o distanta de aproximativ 100 de kilometri de Timisoara si la 30 kilometri de Lugoj. Preturile pleaca de la 90 de lei pe camera. Cabanierii sunt insa greu de gasit, nu exista semne si anunturi despre ei. Mai exista cateva cabanute de lemn, insa cazarea cu cortul este o moda acolo. Nimic altceva in afara de inchiriei de barci si hidrobiciclete.

Iubitorii de pescuit si vanatorii se pot bucura in voie.

Pe malul lacului s-a amenajat o zona de plaja, departe insa de pretentiile occidentale. Nu exista ghizi care sa ii duca pe turisti spre bisericile de lemn.

Asta pentru ca zona este ideala pentru amatorii de plimbari si relaxare. O data pe an, la Surduc are loc Festivalul AeroNautic Show - dedicat domeniilor aerian si nautic, mai sunt cateva concursui de inot, in rest e liniste totala. Cum a aparut Lacul Surduc Putini sunt cei care stiu care este istoria celui mai mare lac din Timis, care are o suprafata de 460 hectare. Etapa a doua a inceput in 1981, fiind proiectata pentru acumularea unui volum de apa de 51 milioane metri cubi.

Lacul de acumulare are ca scop principal asigurarea cu apa potabila a zonei Timisoara, apararea impotriva inundatiilor si bineinteles, un scop turistic. Planuri de viitor Oficialitatile judetului promit de ani de zile ca se vor apleca spre dezvoltarea turismului de la Lacul Surduc. Conform reprezentantilor Consiliului Judetean Timis, ar fi nevoie de circa 4-5 milioane de euro, pentru a putea face ceva. Asta ar insemna infrastructura, inlocuirea utilajelor existente in zona lacului, vechi de zeci de ani, refacerea digurilor si cresterea volumului de apa. Este nevoie de infrastructura de ap... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro