FOTO. CSAT analizeaza criza din Ucraina si securitatea cibernetica

Potrivit Administratiei Prezidentiale, se vor analiza activitatea Consiliului Operativ al Securitatii Cibernetice in anul 2014 si evolutiile inregistrate in spatiul cibernetic, activitatea Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica in anul 2014, precum si Regulamentul de organizare si functionare al Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica.

acum 61 luni (3 Mar 2015)

"Sprijinul consecvent al Romaniei pentru Ucraina, de la declansarea crizei, a marcat o deschidere fara precedent a autoritatilor de la Kiev fata de cooperarea bilaterala cu Romania", afirma comunicatul CSAT.

Tot in cadrul sedintei de astazi, CSAT a aprobat propunerile sefului Guvernului referitoare la intrarea si stationarea pe teritoriul Romaniei, in perioada mai-iunie 2015, a unor forte si mijloace ale armatei portugheze. Acestea vor avea in compunere patru aeronave F16 Falcon si personalul aferent - aproximativ 150 de militari si civili. Accesul fortelor portugheze in Romania se face in scopul "pregatirii si desfasurarii misiunilor de Politie Aeriana NATO".

Astazi la ora 15 a inceput sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Alaturi de acesta, la sedinta este prezent si prim-adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea, care a asigurat pana ieri conducerea interimara a Serviciului.

Principala tema aflata pe ordinea de zi o reprezinta starea de securitate din Ucraina si implicatiile sale asupra Romaniei.

Ieri, imediat dupa anuntarea sedintei CSAT de astazi, premierul Victor Ponta a calificat situatia din Ucraina drept "proasta".

Intrebat daca exista in acest moment ingrijorari suplimentare legate de situatia din Ucraina, Ponta a precizat ca situatia din Ucraina si din regiune este proasta si e necesar un grad ridicat de atentie.

In sedinta de astazi, CSAT va analiza si cateva probleme legate de securitatea cibernetica a Romaniei. Potrivit Administratiei Prezidentiale, se vor analiza activitatea Consiliului Operativ al Securitatii Cibernetice in anul 2014 si evolutiile inregistrate in spatiul cibernetic, activitatea Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica in anul 2014, precum si Regulamentul de organizare si functionare al Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro