FOTO Creatoarea de moda in scaun cu rotile. Gianina-B isi urmeaza visul in ciuda destinului nemilos

FOTO Creatoarea de moda in scaun cu rotile. Gianina-B isi urmeaza visul in ciuda destinului nemilos

Tanara absolventa a Facultatii de Arte - Sectia Design Vestimentar a Universitatii de Vest din Timisoara isi urmeaza visul, iar numele ei de scena este Gianina-B. Urcata si coborata pe brate la facultate In timpul facultatii, Gianina Bolba a avut parte de un obstacol greu de depasit. Incurajata de Catalin Botezatu Gianina-B a avut mai multe prezentari de moda, atat la Timisoara, cat si la Bucuresti. In 2008 a avut prima prezentare de moda, la Casa Studentilor din Timisoara, iar de atunci Gianina-B a prezentat lucrarile in mai multe randuri, atat la Timisoara, cat si la Bucuresti. O alta incurajare a venit de la creatoarea de moda Rita Muresan", spune Mariana Bolba, care a lucrat ca si contabila, acum fiind pensionara.

acum 95 luni (14 Nov 2014)

Gianina Bolba se poate deplasa doar in scaunul cu rotile. Este insa de un optimism iesit din comun si o luptatoare. Gianina sufera de tetrapareza spastica inca de pe vremea cand era bebelus, ca urmare a unui vaccin primit gresit. Gianina are acum 28 de ani si este creatoare de moda. Tanara absolventa a Facultatii de Arte - Sectia Design Vestimentar a Universitatii de Vest din Timisoara isi urmeaza visul, iar numele ei de scena este Gianina-B.

Traieste intr-un scaun cu rotile, isi foloseste cu greu mainile, vorbeste cu mare dificultate si depinde tot timpul de ajutorul cuiva. Tanara isi folosesete imaginatia din plin si realizeaza rochii pentru doamne si domnisoare.

"Am termina liceul cu media 8.89 si am decis sa merg la facultate. A contat media de la liceu, dar a trebuit sa dau si un examen pentru a intra la Design Vestimentar. Urcata si coborata pe brate la facultate In timpul facultatii, Gianina Bolba a avut parte de un obstacol greu de depasit. In cladire nu exista acces pentru persoanele cu dizabilitati, astfel ca era urcata zilnic pe brate pana in sala de curs, care se afla la etajul trei.

"A fost cam greu in timpul facultatii, pentru ca trebuia sa urc si sa cobor scarile trei etaje. Mergeam la ore cu mama, cu colegii sau cu o prietena. Aveam nevoie de ajutorul cuiva", isi aminteste ea. "Tema mea de licenta a fost colectia , in 2008. Atunci am avut si prima prezentare de moda pentru diploma. De acolo si numele colectiei", spune timisorenca. Schitele sunt dictate

Gianina este o persoana optimista, iar asta se vede si in creatiile ei. Conceperea pieselor se face diferit fata de modul in care procedeaza alte creatoare de moda. Schitele sunt dictate de Gianina.

Dupa ce schitele ajung in catalog, in functie de posibilitati financiare, se va apela la o croitorie. "Vin manechinele la croitorie, facem doua-trei probe si, daca imi place, e OK. Incurajata de Catalin Botezatu

Gianina-B a avut mai multe prezentari de moda, atat la ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro