FOTO Corespondenta din Ungaria. Gara Keleti, imaginile unei Europe sub asediu

FOTO Corespondenta din Ungaria. Gara Keleti, imaginile unei Europe sub asediu

Focar de infectie Gara Keleti si statia de metrou aferenta este plina de refugiati care si-au instalat corturi sau care stau intinsi pe paturi. In ciuda eforturilor depuse de voluntari, care le pun la dispozitie saltele, paturi, medicamanete si hrana, situatia este din ce in ce mai grea pentru imigranti intrucat gara si subteranele statiei de metrou risca sa devina un focar de infectie.

acum 87 luni (3 Sep 2015)

In aceasta dimineata, gara a fost redeschisa pentru refugiati, insa niciun tren cu destinatie externa nu are voie sa plece. O voce de femeie anunta in difuzoare ca din motive de securitate toate trenurile internationale au fost anulate si ca pasagerii care au cumparat bilete pentru destinatii externe le pot folosi pentru a circula pe teritoriul Ungariei.

In aceste conditii, o parte dintre imigranti se urca in trenurile interne care merg catre Vest, sperand in acest fel sa ajunga cat mai aproape de granita cu Austria. Unii se tem ca daca vor urca in trenuri vor ajunge intr-o tabara de refugiati, in timp ce altii spun ca au bilete cu destinatia Germania si ca asteapta ca autoritatile sa le permita sa plece.

Focar de infectie

Gara Keleti si statia de metrou aferenta este plina de refugiati care si-au instalat corturi sau care stau intinsi pe paturi. In ciuda eforturilor depuse de voluntari, care le pun la dispozitie saltele, paturi, medicamanete si hrana, situatia este din ce in ce mai grea pentru imigranti intrucat gara si subteranele statiei de metrou risca sa devina un focar de infectie. Cetatenii maghiari sau turistii care circula cu metroul si ajung in statia Keleti calca pur si simplu peste imigrantii care zac intinsi pe paturi si peste lucrurile acestora.

In zona se afla si un numar impresionant de forte de ordine, insa, dupa protestele declansate de refugiati in ultimele zile, cand gara a fost inchisa, situatia este momentan pasnica.

Printre refugiati atmosfera este una optimista, cei mai multi fiind convinsi ca vor reusi sa mearga mai departe catre Vestul Europei si sa obtina azil politic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro