FOTO Concesiunea ilegala pentru un port de un milion de euro la Dunare, promis de o firma fara angajati si fara activitate

FOTO Concesiunea ilegala pentru un port de un milion de euro la Dunare, promis de o firma fara angajati si fara activitate

Primaria Galati a anuntat ca a finalizat procedurile de selectie a firmei care va primi in concesiune, pe 49 de ani, 13.000 de metri patrati de teren, in zona trecerii Bac, pentru a fi realizat acolo un port turistic de ambarcatiuni si un complex de agrement. De asemenea, proiectul presupune delimitarea incintei prin construirea unui gard, montarea sistem de supraveghere permanenta a incintei, construire si racordare la retea de apa, retea de canalizare, retea electrica interioara, dar si cumpararea si montarea de echipamente specifice de acostare ambarcatiuni: rampe de lansare la apa, ponton pentru desfasurare activitati de agrement nautic, statie de carburanti, statie de descarcare a santinelor (a deseurilor de la toaletele de pe ambarcatiuni), puncte de racord a navelor la utilitati (apa, electricitate).

acum 48 luni (17 Jul 2017)

Primaria Galati a anuntat ca a finalizat procedurile de selectie a firmei care va primi in concesiune, pe 49 de ani, 13.000 de metri patrati de teren, in zona trecerii Bac, pentru a fi realizat acolo un port turistic de ambarcatiuni si un complex de agrement.

Dupa cum va informam intr-un articol precedent (Noul port de ambarcatiuni de agrement se face prin negociere directa, nu prin licitatie. Va fi un golf artificial la Dunare ) atribuirea s-a facut prin negociere directa, iar conditiile puse investitorului, prin caietul de sarcini, vizeaza in primul rand dragarea luciului de apa (care ar urma sa arate ca un golf navigabil), consolidarea malurilor, construirea si modernizarea cailor de acces si construirea unui sediu administrativ cu dependinte (grupuri sanitare, dusuri, magazii, cabinet medical, spatii de depozitare diverse, birou administrator, vestiare pentru personal etc).

De asemenea, proiectul presupune delimitarea incintei prin construirea unui gard, montarea sistem de supraveghere permanenta a incintei, construire si racordare la retea de apa, retea de canalizare, retea electrica interioara, dar si cumpararea si montarea de echipamente specifice de acostare ambarcatiuni: rampe de lansare la apa, ponton pentru desfasurare activitati de agrement nautic, statie de carburanti, statie de descarcare a santinelor (a deseurilor de la toaletele de pe ambarcatiuni), puncte de racord a navelor la utilitati (apa, electricitate).

Nu este lipsit de importanta nici faptul ca proiectul trebuie sa contina construirea unui hotel cu minim 50 de locuri, reabilitarea si amenajarea spatiului verde, infiintarea de spatii comerciale (mini magazin mixt, chioscuri diverse etc.) si amenajarea unei parcari auto.

Dupa cate ne-a informat Primaria Galati, firma aleasa sa se ocupe de investitia evaluata la un milion de euro, cu termen de dare in folosinta de cinci ani, se numeste Marina Dan... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro