FOTO. Cine si de ce practica sportul de anduranta. Triatlonul a luat avant in Romania

Astfel, romanii care incep să abordeze distanțe mai mari sunt trecuți de 30 de ani, prin urmare cei mai mulți sportivi amatori de anduranță au intre 30 și 40 de ani. deloc de neglijat este și situația financiară a celui care practică un sport de anduranță: e nevoie de echipament, de antrenamente specializate, deplasări la ture de antrenament și competiții. Studiul a fost realizat in luna februarie 2016, de Adrenallina.ro, platformă de sport de anduranță, și Adrenallina, Sports PR & more, prima agenție de comunicare sportivă din Romania, pe un eșantion de 300 de persoane, femei și bărbați, cu varste cuprinse intre 20 și 60 de ani.

acum 46 luni (5 Dec 2016)

Numărul celor care aleg să facă sport de anduranță a crescut exponențial in ultimii ani. Care este istoria acestui tip de sport in Romania, cine sunt cei care participă la competiții, ce ii indeamnă și cum le influențează viața aflăm dintr-un studiu realizat recent de Adrenallina.ro și prezentat de Roxana Lupu, sportivă de anduranță.

Triatlonul este un sport ce cuprinde trei discipline sportive, practicate consecutiv in cadrul unui eveniment sportiv - inot, bicicletă și alergare -, iar distanțele diferă in funcție de tipul de triatlon.

O astfel de competiție și-ar avea inceputurile istorice in anii ’20, in Franța, cand a avut loc o cursă de acest gen, intitulată la vremea aceea "Cele 3 sporturi". a crescut nivelul de organizare, ba chiar anul trecut Romania a găzduit Cupa Europeană Premium la triatlon, la TriChallenge Mamaia, cu sportivi de talie internațională, din peste 20 de țări, aliniați la start.

Este totuși un sport tanăr: abia in anul 2000 și-a făcut debutul ca sport olimpic, la JO de la Sidney, cu distanța olimpică: 1.500 metri inot, 40 kilometri de bicicletă și 10 kilometri de alergare.

Anduranța se practică după 30 de ani

Chiar dacă alergarea este sportul cel mai popular in Romania, dacă ne referim la practicanții amatori, am inceput cu triatlonul din două motive: a avut cea mai mare creștere de noi adepți in ultimii doi ani și continuă să strangă prozeliți din randul celor care deja aleargă sau practică măcar unul dintre cele trei sporturi.

Triatlonul este un sport de anduranță, așa cum este orice alergare ce trece de 21 sau 42 kilometri.

Astfel, romanii care incep să abordeze distanțe mai mari sunt trecuți de 30 de ani, prin urmare cei mai mulți sportivi amatori de anduranță au intre 30 și 40 de ani.

Un procent semnificativ este susținut și de categoria de varstă 40-50 de ani. 24% dintre romanii care particip... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro