FOTO Cimitirul Vesel de la Sapanta, in topul celor mai frumoase cimitire din lume

FOTO Cimitirul Vesel de la Sapanta, in topul celor mai frumoase cimitire din lume

Loren Rhoads este una din persoanele care sufera de tatofilie, un sindrom care consta in fascinatia fata de moarte si cimitire, iar acest lucru a determinat-o sa puna bazele blogului cemeterytravel.com. Un exemplu in acest sens este cimitirul Pere Lachaise din Paris, care atrage peste un million si jumatate de vizitatori anual prin aerul sau misterios, prin frumusetea naturala, pietrele de mormant si criptele decorate artistic si prin istoria sa. Cimitirul Waverly, Australia FOTO Travel Leisure Al doilea loc este ocupat de Cimitirul Okunoin, cel mai mare din Japonia, un loc budist de pelerinaj sacru.

acum 75 luni (22 Oct 2014)

Loren Rhoads este una din persoanele care sufera de tatofilie, un sindrom care consta in fascinatia fata de moarte si cimitire, iar acest lucru a determinat-o sa puna bazele blogului cemeterytravel.com. "Vizitarea cimitirelor in vacante ma ajuta sa inteleg mai multe despre valorile comunitatii si ma face sa ma simt mai conectata cu oamenii, cu trecutul si cu viata in sine", a declarat Rhoads, care a scris si o carte pe aceasta tema, numita "Wish You Were Here: Adventures in Cemetery Travel" (Mi-as dori sa fii aici: Aventuri din calatoriile prin cimitire). Un exemplu in acest sens este cimitirul Pere Lachaise din Paris, care atrage peste un million si jumatate de vizitatori anual prin aerul sau misterios, prin frumusetea naturala, pietrele de mormant si criptele decorate artistic si prin istoria sa. Intr-un top realizat de publicatia "Travel&Leisure", Cimitirul Waverly, din Australia se afla pe primul loc. Aflat pe coasta Oceanului Pacific, pe drumul dintre Bondi si Coogee, cimitirul australian gazduieste o colectie impresionanta de monumente victoriene si edwardiene. In Waverly isi dorm somnul de veci poeti australieni celebri, precum si veterani de razboi. Cimitirul Waverly, Australia FOTO Travel Leisure Al doilea loc este ocupat de Cimitirul Okunoin, cel mai mare din Japonia, un loc budist de pelerinaj sacru. In acesta se gasesc 100 de temple si 200.000 de morminte. Cimitirul Okunoin, Japonia FOTO Travel Leisure Cimitirul Vesel din Sapanta este ocupantul locului al treilea in acest top. Aspectul jucaus al cimitirului, conferit de crucile colorate si poeziile inspirate din viata celor care se odihnesc in el este doar unul dintre atributele care ii impresioneaza pe cvizitatorii necropolei aflate in inima Maramuresului.

Traditia poeziilor de la capataiul decedatilor a fost lansata de artistul Stan Ioan Patras in 1935, si continuata, din 1977, de artistul Dumitru Pop, ucenicul lui Patras. Una din ele spune povestea unui tanar muncitor roman, care s-a sti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro