FOTO Centrul de Transplant Renal de la Institutul Fundeni este cel mai mare din Europa

FOTO Centrul de Transplant Renal de la Institutul Fundeni este cel mai mare din Europa

Pe aceeasi tema: 300 de transplanturi de rinichi, 118 transplanturi de ficat si unul de cord, realizate in 2013 Anul trecut au fost realizate 300 de transplanturi de rinichi, 118 transplanturi de ficat si unul de cord, conform datelor Agentiei Nationale de Transplant (ANT), date publicitatii joi de Ministerul Sanatatii (MS). Irinel Popescu: Romania ar putea ajunge pe primele locuri in lume privind transplanturile hepatice Seful Clinicii de chirurgie si transplant hepatic Fundeni, profesorul Irinel Popescu, a declarat duminica dimineata, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", ca numarul de transplanturi din Romania a crescut semnificativ si spera ca suma alocata de Ministerul Sanatatii pentru astfel de proceduri sa creasca.

acum 111 luni (27 Jan 2015)

Investitia totala s-a ridicat la 2,9 milioane de lei, a anuntat academicianul Ioanel Sinescu, directorul Centrului si rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti. Practic, centrul de la Fundeni va fi cel mai mare Centru de specialitate urologica din Europa. Numai anul trecut, au avut loc 7.638 de interventii chirurgicale urologice, cu o medie de 37 de proceduri pe zi, iar numarul zilnic al evaluarilor medicale a fost de 75 de pacienti", a declarat, marti, academicianul Ioanel Sinescu.

Potrivit acestuia, pe parcursul anului au avut loc 148 de transplanturi renale, in timp ce anul acesta a avut loc o singura interventie de acest gen.

Finantare mai mare pentru institutele clinice, incepand din aprilie

La randul sau, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a explicat ca nu se astepta ca Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal "Fundeni" sa fie inaugurat atat de repede.

"Ne gandim la o finantare ceva mai apropiata de adevar pentru institutele clinice si pentru spitalele de urgenta pentru ca primesc foarte multe cazuri din teritoriu pe care le rezolva.

Potrivit acestuia, Romania a platit anul trecut 70 de milioane de euro pentru tratarea romanilor in clinici din strainatate.

Colaborari stranse cu clinici din Occident

Academicianul Ioanel Sinescu a declarat si ca, din punct de vedere al activitatii stiintifice, Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni are in prezent o serie de colaborari externe cu clinici universitare de top din Europa.

"Avem colaborari stranse cu centre specializate din Austria, Marea Britanie si Olanda, prin care dezvoltam proceduri de transplantare de celule stem pentru incontinentele urinare, tehnici de laparoscopie urologica si alte proiecte de cercetare stiintifica. Vom primi aici medici rezidenti din strainatate pentru diferite stagii de pregatire i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro