FOTO Cele mai frumoase case vechi ale Bucurestiului. Cum arata cele sapte constructii de o frumusete arhitecturala rara

FOTO Cele mai frumoase case vechi ale Bucurestiului. Cum arata cele sapte constructii de o frumusete arhitecturala rara

Se spune ca a fost curtata de barbati celebri precum Nicolae Grigorescu, Octavian Goga si chiar de Regele Ferdinand despre care se vorbea ca i-ar fi facut cadou casa care se afla si astazi in apropiere de Piata Amzei si care ii poarta si numele. De asemenea, in colectia de la "Martisor" se afla obiecte de mobilier, carti, obiecte de arta, fotografii, dar si documente originale ale poetului Tudor Arghezi.

acum 67 luni (27 Jun 2015)

Pe strada Biserica Amzei se afla una dintre cele mai frumoase case vechi din Bucuresti.

Casa in care a locuit Maria Mihailescu, cunoscuta sub numele de Mita Biciclista, este monument istoric ce dateaza din anul 1900.

Despre Maria Mihailescu se spune ca a fost prima femeie din Bucuresti care a mers pe bicicleta, fiind cunoscuta si ca o femeie care facea tot posibilul sa puna mana pe cei mai instariti barbati ai vremii.

Casa Mitei Biciclista din Bucuresti FOTO wikimedia.org

Usor-usor a devenit o tanara culta si invatata la pension in strainatate, avandu-l ca prim amant pe Regele Leopold al Belgiei. Se spune ca a fost curtata de barbati celebri precum Nicolae Grigorescu, Octavian Goga si chiar de Regele Ferdinand despre care se vorbea ca i-ar fi facut cadou casa care se afla si astazi in apropiere de Piata Amzei si care ii poarta si numele. cele mai frumoase case vechi din bucuresti casa mita biciclista

Cea mai veche constructie locuibila din Bucuresti

Istoricii spun ca cea mai veche cladire locuibila din Bucuresti este Casa Melik. Aceasta a fost ridicata in urma cu mai bine de 250 de ani, pe ulita Spatarului. Petrascu, bijuteria din Piata Romana O alta constructie superba se afla la cativa pasi de rondul din Piata Romana, pe strada D.I. Casa dintre pomi O alta constructie care pastreaza o parte din parfumul Bucurestiului de altadata se afla pe strada Dr. Mihail Mirinescu din Capitala.

FOTO Cristina Raduta Aflata in spatele unor pomi inverziti, casa poate fi recunoscuta de cei care trec prin zona cu usurinta. Micul palat de pe strada Muresanu Printre numeroasele vile aflate pe strada Muresanu Andrei din Capitala am gasit si acest superb "palat". Balcoanele sunt superbe si intreaga "bijuterie" nu mai are nevoie de nicio prezentare. FOTO Cristina Raduta "Martisorul" lui Arghezi

In sectorul 4 al Capitalei, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro