FOTO Cele mai ciudate destinatii turistice din Romania: paduri vizitate de extraterestri si castele bantuite

FOTO Cele mai ciudate destinatii turistice din Romania: paduri vizitate de extraterestri si castele bantuite

S-au facut numeroase presupuneri, cum ca Atlasul din mitologia greaca este varful Omul din Bucegi sau Prometeu inlantuit de o stanca de pe acelasi varf, iar Babele, niste altare ale unei vechi civilizatii, sau ca Sfinxul din Bucegi ar fi fost modelat de daci. De la moartea copilei, tatal sau, savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu, a consacrat un adevarat cult fiicei sale si s-a refugiat in spiritism ca unic mod de a se consola si de a experimenta comunicarea cu lumea de dincolo. Focurile Vii Sute de metri patrati de pamant din care ies flacari, care pot ajunge chiar si pana la 20 de centimetri inaltime.Este un spectacol al naturii care atrage mii de turisti din toata lumea in inima Buzaului si in judetul Vrancea. Este rezultatul unui puternic proces de eroziune cu un diametru de aproximativ 600 de metri si o adancime de peste 100 de metri.

acum 90 luni (9 Apr 2015)

Padurea Hoia Baciu

Situata la doar trei kilometri de Cluj, padurea Hoia-Baciu este un loc rupt de timp, un loc misterios si mirific. Inca din stramosi, taranii clujeni cunosteau puterile stranii ale padurii si se fereau de ea, caci era peste puterea lor de intelegere.

Padurea Hoia-Baciu din Cluj-Napoca a fost inclusa intr-un top 10 al celor mai infioratoare locuri din Europa de cotidianul britanic "The Guardian". Ziaristii englezi spun ca padurea din Cluj are o atmosfera de tip Blair Witch, in timp ce Castelul Bran este descris: "fabrica de bani cu tema Dracula este de fapt mai mult un kitsch decat ceva care sa iti dea fiori reci". Situati in Subcarpatii de Curbura, Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici reprezinta una dintre cele mai interesante rezervatii mixte din tara noastra. Conurile vulcanilor de noroi si pamantul arid din jurul lor, peisajul selenar, in ansamblu, in care aluviunile au sapat cratere adanci chiar de doi metri, compun un peisaj unic, atractiv atat pentru turisti, cat mai ales pentru profesionistii din domeniul fotografiei. Sfinxul si Babele

Sfinxul din Muntii Bucegi este un megalit antropomorf situat la peste 2.200 de metri altitudine. Format dintr-un bloc mare de piatra ce a capatat forma de astazi intr-un timp foarte indelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, ce apartine administrativ de judetul Dambovita, masoara 8 metri in inaltime si 12 metri in latime.

In jurul Sfinxului din Bucegi si al Babelor s-au nascut o multime de legende. Nu putine sunt marturiile conform carora aceste pietre asezate in varf de munte emana energii pozitive ce au aparat tara de cotropitori, iar teoriile cele mai moderne sustin ca aceste pietre sunt de origine extraterestra.

S-au facut numeroase presupuneri, cum ca Atlasul din mitologia greaca este varful Omul din Bucegi sau Prometeu inlantuit de o stanca de pe acelasi varf, iar Babele, niste altare ale unei vechi civilizatii, sau ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro