FOTO Cele mai bizare sensuri giratorii: locurile transformate in sanctuare dacice si piramide egiptene

FOTO Cele mai bizare sensuri giratorii: locurile transformate in sanctuare dacice si piramide egiptene

Poate o sa imbunatateasca si viata noastra din Hunedoara si o sa ne trezim ca nu mai putem de bine si nu stim de ce", se arata intr-o sesizare depusa de o localnica, la primarie.

acum 77 luni (15 Feb 2018)

In zilele sarbatorilor de iarna din anul 2007, primarul Tiberiu Iacob Ridzi le-a facut "cadou" localnicilor din Petrosani un avion utilitar. Aparatul de zbor, donat de un afacerist si adus de la un aerodrom din Pitesti, a fost amplasat intr-un sens giratoriu din cartierul Aeroport. S-a decis amenajarea intersectiei cu aparatul de zbor pentru ca "ar fi fost mai ieftin decat o fantana arteziana", informa viceprimarul din acea vreme Claudiu Dobre.

Sanctuarele dacice de pe bulevard

Doua sensuri giratorii de pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Vulcan au fost transformate in ultmii ani in imitatii de sanctuare dacice. Templul mare circular din capitala dacica a fost restaurat in anul 1980, an in care au fost amplasati stalpii din lemn de stejar, prelucrati cu barda, vizibili astazi, pe locul unor stalpi originali, ale caror urme au fost evidentiate prin cercetari arheologice.

Piramida din giratoriu a rezistat doi ani

O piramida metalica amplasata intr-un sens giratoriu din Hunedoara a rezistat doi ani, pana in 2014, cand monumentul metalic construit de sculptorul hunedorean Alexandru Podea nu a mai fost dorit de autoritatile locale, pe motiv ca incurca traficul rutier. In ciuda incidentelor, unii dintre localnici au fost de parere ca piramida ii face pe hunedoreni mai apropiati de divinitate. Poate o sa imbunatateasca si viata noastra din Hunedoara si o sa ne trezim ca nu mai putem de bine si nu stim de ce", se arata intr-o sesizare depusa de o localnica, la primarie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro