FOTO Cei mai periculosi pradatori din fluviul Amazon

FOTO Cei mai periculosi pradatori din fluviul Amazon

FOTO: Listverse Desi nu depaseste 20-30 de cm ( foarte rar ajunge la 40 de cm), piranha si-a dobandit o reputatie de ucigas , datorita faptului ca un grup de asemenea pesti pot face sa dispara o vietate mult mai mare decat acestia in doar cateva minute.

acum 114 luni (31 Aug 2014)

Padurea Amazonului reprezinta un important ecosistem al lumii, in aceasta regiune gasindu-si locul pentru a supravietui numeroase specii de animale, de la jaguari, soparle sau maimute. FOTO: Listverse

Payara sau pestele vampir, asa cum este numit de localnici, este unul din cei mai inspaimantatori pradatori din apele Amazonului. Acest tip de pesti cu capabili sa ucida si sa manance vietati care au pana la jumatatea din propria marime si greutate.

2.Piranha

Piranha sunt pesti originari din America de Sud, recunoscuti pentru aspectul lor fioros si pentru agresivitatea lor.

FOTO: Listverse

Desi nu depaseste 20-30 de cm ( foarte rar ajunge la 40 de cm), piranha si-a dobandit o reputatie de ucigas , datorita faptului ca un grup de asemenea pesti pot face sa dispara o vietate mult mai mare decat acestia in doar cateva minute.

3.Rechinul taur

Rechinul taur este denumit astfel din cauza corpului sau indesat, dar si a reputatiei sale de pradator periculos. Totodata, acesta este considerat de specialisti o enigma deoarece reuseste cu brio sa traiasca atat in apa sarata, cat si in apa dulce. Agilitatea sa il face sa fie cea mai periculoasa specie de rechini tropicali, chiar daca are aproape 3,5 metri si poate ajunge sa cantareasca si 300 de kilograme. Acest tip de rechin impreuna cu marele rechin alb si cu rechinul tigru sunt responsabili numeroase accidente in care sunt implicati oamenii

Cu toate acestea, are o dieta variata care include pesti mari si alte specii de rechini, pasari acvatice, delfini si mamifere terestre.

4.Caimanul negru

Caimanul negru este cel mai mare tip de animal din specia sa. mananca de la pesti piranha la caprioare sau serpi.

5.Anaconda verde

Cel mai mare sarpe daca luam in considerare ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro