FOTO Cea mai pitoreasca arena de tenis din Romania. Satul din Muntii Banatului gazduieste chiar si un "open"

FOTO Cea mai pitoreasca arena de tenis din Romania. Satul din Muntii Banatului gazduieste chiar si un

Amenajarea a costat 150.000 de euro, iar domeniul este impartit in trei partii de dificultate medie: una de 500 de metri, alta de 600 de metri si o pista pentru snowboarderi de 650 de metri. Ramanand tot la arta, aici se desfasoara tabara internationala de arta vizuala, cu participanti veniti din toate colturile lumii, tabara de sculptura, unde paricipa cei mai importanti artisti din tara si invitati de peste hotare (prima tabara de sculptura a fost organizata de artistul Bata Marianov, in 1996), ori tabara de pictura.

acum 70 luni (2 Aug 2016)

Micutul sat Garana (Wolfsberg) din Muntii Banatului, intemeiat de pemii germani in 1882, a devenit cunoscut pentru festivalul international de jazz. De 20 de ani, aici se desfasoara unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa de Sud-Est.

Teren de iarba pentru iubitorii de tenis

Poate parea surprinzator, dar la Garana se joaca si tenis. Mai mult, terenul de iarba din satul de munte este, fara indoiala, cel mai pitoresc din Romania. Asadar, la Garana se poate juca tenis intr-o oaza de liniste, cu priveliste de vis.

GALERIE FOTO Pitorescul teren de tenis de la Garana FOTO Stefan Both

La Garana, pe acest spectaculos teren, se desfasoara singurul turneu de tenis din zona.

GALERIE FOTO Pitorescul teren de tenis de la Garana FOTO Stefan Both

Terenul se afla practic in curtea pensiunii, iar cei de afara, care nu intra, nici nu isi pot inchipui ca poate exista asa ceva. Terenul poate fi inchiriat de oricine, nu doar de oaspetii "gasthaus-ului" , astfel ca mai tot timpul este frecventat de jucatori din Resita sau Timisoara.

Garana Open 2013 FOTO radioresita.ro

Partie de schii pentru sporturi de iarna

Din 2013, la Garana exista si o micuta partie de schi pentru iubitorii sporturilor de iarna. Cei de la Asociatia Garana, infiintata de oamenii de afaceri din zona, proprietarii de pensiuni si case de vacanta, au pus mana de la mana pentru realizarea partiei. Amenajarea a costat 150.000 de euro, iar domeniul este impartit in trei partii de dificultate medie: una de 500 de metri, alta de 600 de metri si o pista pentru snowboarderi de 650 de metri.

Capitala culturala din Muntii Banatului

Pe langa Festivalul Garana Jazz, aici se desfasoara si un festival de folk, mai si unul de blues - pus pe picioare de Nicu Covaci de la Phoenix.

Ramanand tot la arta, aici se desfasoara tabara internationala de arta vizuala, cu participan... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro