FOTO Cea mai moderna piata din Romania a fost inaugurata. Cum arata investitia de peste 7 milioane de euro

FOTO Cea mai moderna piata din Romania a fost inaugurata. Cum arata investitia de peste 7 milioane de euro

Acest centru a fost realizat in cadrul proiectului transfrontalier "Cooperare Transfrontaliera pentru Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare in Oradea si a unui Centru pentru Educatie Antreprenoriala in municipiul Debrecen", la care parteneri au fost: Municipiul Oradea (lider de parteneriat) si Camera de Comert si Industrie Hajdu-Bihar (partener de proiect). Centrul de afaceri este situat intr-o cladire moderna, cu o suprafata de aproape 9.000 mp, care poate gazdui un numar de cel putin 1.000 de comercianti.

acum 103 luni (27 Dec 2015)

Acest centru a fost realizat in cadrul proiectului transfrontalier "Cooperare Transfrontaliera pentru Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare in Oradea si a unui Centru pentru Educatie Antreprenoriala in municipiul Debrecen", la care parteneri au fost: Municipiul Oradea (lider de parteneriat) si Camera de Comert si Industrie Hajdu-Bihar (partener de proiect).

Centrul de afaceri este situat intr-o cladire moderna, cu o suprafata de aproape 9.000 mp, care poate gazdui un numar de cel putin 1.000 de comercianti. Lucrarile au fost executate de asocierea formata din: S.C. Trustul de Instalatii, Montaj si Constructii S.A, S.C.

"Suntem la finalul unui proiect important, un proiect dificil de executat, pentru ca se afla situat intr-o zona aglomerata intre blocuri. Pe timpul lucrarilor, s-a facut un efort in a gasi variante de mutare a unor zone din fosta Piata Rogerius, a fost nevoie ca lucrarile sa fie efectuate pe tronsoane, ceea ce invariabil a afectat si ritmul lucrarilor. Lucrarile trebuiau finalizate la 30 octombrie 2015, dar pentru ca nu au fost finalizate la timp, s-au aplicat penalitati de intarziere firmei executante.

Executia lucrarilor a fost impartita in trei tronsoane: tronsonul I - partea din spate a fostei Pietei Rogerius, marginit de str. tronsonul II - partea din mijloc a fostei Piete Rogerius, flancat de tronsonul I si III, precum si de str. Apa de ploaie se colecteaza intr-u bazin si va fi folosita la udarea spatiului verde si la intretinerea cladirii. De asemenea, incalzirea apei pentru intreaga cladire se face pe timp de vara cu panouri solare.

Piata are mai multe sectoare: sector legume-fructe, sector carne-peste, sector lactate-oua, sector panificatie, sector produse bio si apicole, sector produse impachetate si traditionale, sector flori, sector produse nealimentare, zona administrativa, platforma pentru deseuri. Energia electrica... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro