FOTO Cea mai mare comunitate de romi din Transilvania, prezentata intr-un album fotografic de o agentie spaniola

FOTO Cea mai mare comunitate de romi din Transilvania, prezentata intr-un album fotografic de o agentie spaniola

Romii din Transilvania au fost surprinsi in diverse ipostaze din viata lor cotidiana, la munca sau in intimitatea familiei, de catre fotografii agentiei spaniole EPA/EFE, care au publicat o serie de fotografii realizate de Zoltan Balogh.

acum 32 luni (4 Nov 2017)

Romii din Transilvania au fost surprinsi in diverse ipostaze din viata lor cotidiana, la munca sau in intimitatea familiei, de catre fotografii agentiei spaniole EPA/EFE, care au publicat o serie de fotografii realizate de Zoltan Balogh. "Nivelul de analfabetism e foarte ridicat in randul romilor de aici, iar limba lor comuna este maghiara", scrie agentia EFE despre romii din zona, precizand, totodata, ca si rata somajului este ridicata in special in Orko.

In fotografiile EPA e surprins un barbat intr-o caruta trasa de un cal naravas, in Ghidfalau, un sat la nord-est de Sfantu Gheorghe, un alt om din satul Valcele cara niste lemne pe umar, iar cativa prichindei care au inhamat un ied il alearga prin curtea plina cu rufe spalate si puse pe sarme la uscat.

Imaginile surprind, intr-un rezumat fotografic, conditiile de viata a comunitatii rome din regiune, a nazuintelor oamenilor, dar si a micilor bucurii, in ciuda saraciei. In Romania, locuiesc aproximativ 620.000 de romi, reprezentand 3% din populatie, conform ultimului recensamant din 2011, dar alte opinii cred ca numarul lor este mult mai mare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro