FOTO Ce "patima" il slabeste pe Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau

FOTO Ce

Presedintele Judetului Bacau alearga de cinci ani la toate competitiile de maraton din tara dar si la unele din strainatate. Un eveniment unde energia zecilor de mii de spectatori te impinge de la spate, o cursa in care am avut o relatie extrem de directa cu cronometrul" "4 aprilie - semimaraton Brasov, locul 59 cu un timp de 01:44:45 pe un traseu de 21 Km cu urcari si coborari, cu ploaie si soare, cu nori si zapada intr-o sambata de neuitat dinaintea Floriilor".

acum 54 luni (14 Jul 2015)

Presedintele Judetului Bacau alearga de cinci ani la toate competitiile de maraton din tara dar si la unele din strainatate. Numai de la inceputul anului, a fugit pe o distanta de peste 1800 de kilometri. Sunt cele mai frumoase sase luni de cand am inceput sa alerg!", a spus Dragos Benea, pe Facebook.

Prima proba de maraton in care Benea a alergat a fost cea din Piatra Craiului, de acum cinci ani, cand a facut si o intindere, care l-a facut sa abandoneze cursa. Saptamanal ma antrenez si alerg cam 60-80 de kilometri. Am la activ 21 de maratoane si peste 20 de semimaratoane", ne-a mai spus Dragos Benea. El cantareste aproximativ 70 de kilograme, la o inaltime de peste 1.80. "La un maraton consumi cam 3500 de calorii si carbohidrati.

Presedintele bacauan alearga impreuna cu sotia, Adriana Nistor-Benea si cu un grup de prieteni. Afirma ca judetul Bacau are cateva trasee care s-ar preta la un concurs de maraton. "Acolo sunt cam 70-80 de kilometri de retea de drum forestier, aer curat, in apropierea Bacaului. Nu am mai alergat pe la stadion din mandatul trecut (Stadionul Municipal din Bacau este in descompunere de ani buni) iar Parcul Cancicov este destul de aglomerat. Inca nu s-a atins o "masa critica" de sportivi pentru maraton, asa cum s-a intamplat cu biciclistii. "Dupa o ora de alergat se elimina dopamina, care produce o stare de satisfactie, de bine", spune Dragos Benea.

"20 iunie - DHL Marathon - locul 4 la general cu un timp de 3:22:58, la un minut de podium. O cursa cu de toate: asfalt, drum forestier, drum de pamant, soare, ploaie torentiala, peisaje montane (Predeal, Rasnov, Poiana Brasov) si o foarte buna organizare. Si cel mai important, fondurile stranse vor fi directionate catre Comitetul National Paralimpic pentru a-i sustine pe sportivii paralimpici romani in drumul lor catre Olimpiada de la Rio din 2016". O zi superba, locul 15 la general, cu un timp de 01:45:58, o cursa pe care o voi mai ale... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro