FOTO Caz umanitar. O mama singura se lupta sa isi salveze fetita. Sunt zile cand nu are bani sa cumpere nici paine

FOTO Caz umanitar. O mama singura se lupta sa isi salveze fetita. Sunt zile cand nu are bani sa cumpere nici paine

Cum asta nu ar fi de ajuns la varsta de la un an si jumatate a facut o dubla pneumonie. "Mai am un baiat de 17 ani si traim din salarul de 610 lei pentru ca micuta este gradul 1 de handicap cu insotitor iar eu sunt asistentul ei personal.

acum 83 luni (16 Jan 2015)

Andreea s-a nascut in data de 2 noiembrie 2005, iar la nastere a fost diagnosticata cu Sindrom Down. Cum asta nu ar fi de ajuns la varsta de la un an si jumatate a facut o dubla pneumonie.

Mihaela Motiu, mama fetitei, ar lucra, dar pentru ca micuta este asa de bolnava aceasta nu poate pleca de langa ea. Desi este cantareata de muzica populara, in ultima perioada aceasta nu a mai putut merge la nunti si petreceri.

"Nu pot promite ca voi canta la cineva la nunta, botez sau petrecere, deoarece nu stiu la data respectiva cum se va simti Andreea. Asa ca de trei ani cant rar la cate un spectacol cand ma cheama colegii", a declarat mama fetitei.

Aceasta spune ca de cand s-a imbolnavit de pneumonie a inceput calvarul.

"Dupa ce a fost stabilizata cat de cat aici la Arad am luat drumul Szegedului (Ungaria). DSV...DSA...adica defect septal atrial si defect septal ventricular, astea insemnand orificii in atriu si ventricul de 3cm...2,5cm precum si altele mai mici. In urma acestei operatii Andreea a trebuit o perioada mai lunga de timp sa faca pauza de orice efort fizic. De aici porneste o alta serie de interventii chirurgicale (protezare de rotule).

Nu are bani de kinetoterapia si scoala

Toate acestea costa enorm, iar Mihaela fiind o mama singura cu doi copii nu poate suporta costurile.

"Mai am un baiat de 17 ani si traim din salarul de 610 lei pentru ca micuta este gradul 1 de handicap cu insotitor iar eu sunt asistentul ei personal. Mai am alocatiile copiilor si pensia alimentara de la tata de 300 lei. Am inscris-o la un centru scolar pentru copii cu dizabilitati dar nu pot sa platesc taxa lunara asa ca este cand nu o pot trimite la scoala ceea ce pentru ea este foarte rau pentru ca nu poate progresa", marturiseste Mihaela. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro