FOTO Casatorie ca in urma cu 100 de ani in Gorj: mirii si invitatii au purtat costume populare. "Oamenii invata sa se comporte liber"

FOTO Casatorie ca in urma cu 100 de ani in Gorj: mirii si invitatii au purtat costume populare.

De asemenea, mesa a fost aranjata cu macaturi si covoare oltenesti, Muzica a fost asigurata de un taraf de lautari din satul Paraul de Pripor, o zona de traditie in muzica autentica. "Este ceva de vis" Elena Vienescu, 66 de ani, prietena cu soacra mica, a purtat un costum popular vechi de 100 de ani: "Este foarte frumos. Raluca are 28 de ani si crede ca aceasta idee va fi preluata si de alti tineri: "Este o idee foarte buna pentru ca, din pacate, tinerii din ziua de azi nu isi mai cunosc folclorul.

acum 89 luni (30 Apr 2017)

Mihaela si Daniel Lupulescu au avut o cununie de neuitat. Cei doi si-au unit destinele in fata ofiterului de stare civila de la Primaria Targu Jiu imbracati in costume traditionale. Initiativa ii apartine Mihaelei, in varsta de 27 de ani, fiica unei cunoscute mestere populare din Gorj. Mi-a venit aceasta idee pentru ca imi doream foarte mult sa ma imbrac in costum popular si am spus ca ar fi frumos sa mergem imbracati la fel si la primarie, pentru ca in Targu Jiu nu s-au oficiat cununii civile in costume populare autentice. Costumele purtate de Mihaela si Daniel au fost oferite de Ana Lupu, profesor si mester popular. Invitatii au fost incantati de idee, iar multi au venit cu costumele lor", mai spune Mihaela.

Sotul ei s-a lasat mai greu de convins, mai ales ca nu purtase vreodata costum popular. M-am lasat putin mai greu convins, dar in fin al am acceptat, pentru ca am observat ca lumea a prins ideea si s-au oferit din ce in ce mai multi sa poarte costum popular. Camasa pe care o port este foarte veche si mi-a fost oferita de soacra mea. Invitatii au fost incantati de idee si fiecare si-a procurat costume populare, inclusiv nasii mei", ne povesteste Daniel, de 32 de ani. Taraf de lautari si vesela din lut Petrecerea care a urmat a fost traditionala. De asemenea, mesa a fost aranjata cu macaturi si covoare oltenesti, Muzica a fost asigurata de un taraf de lautari din satul Paraul de Pripor, o zona de traditie in muzica autentica. "Oamenii invata sa fie liberi"

Ana Lupu, mama miresei, a fost multumita de succesul initiativei: "Mi-am dorit un astfel de eveniment, pentru ca oamenii invata sa fie liberi si sa se comporte liber. Cred ca am avut putin succes, pentru ca si tinerii poarta cu mandrie costumul popular si sunt atrasi de obiectele vechi". Soacra mica spune ca tinerilor le este greu sa depaseasca pragul impus de modernitate: "Fata mea a venit cu propunerea, iar eu am sustinut-o si incurajat-o pentru ca tinerii se simt putin jenat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro