FOTO Caru cu Bere. Reperele istorice ale celor 135 de ani de existenta a celebrei carciumi bucurestene

FOTO Caru cu Bere. Reperele istorice ale celor 135 de ani de existenta a celebrei carciumi bucurestene

Unul dintre localurile care se bucura de cea mai mare notorietate in randurile consumatorilor, Caru' cu Bere, implineste zilele acestea 135 de ani de la infiintare si 115 ani de cand este amplasat la actuala adresa din Centrul Vechi al Capitalei. Spre exemplu, potrivit conducerii de acum a localului, aici vin zilnic 2.500 de clienti, din care aproximativ 40% sunt straini, iar vanzarile lunare sunt de 3.000 de ciolane afumate si 2.000 de kilograme de mici (ceea ce inseamna o medie de 100 de ciolane si peste 65 de kilograme de mici pe zi).

acum 120 luni (16 Oct 2014)

Unul dintre localurile care se bucura de cea mai mare notorietate in randurile consumatorilor, Caru' cu Bere, implineste zilele acestea 135 de ani de la infiintare si 115 ani de cand este amplasat la actuala adresa din Centrul Vechi al Capitalei.

Spre exemplu, potrivit conducerii de acum a localului, aici vin zilnic 2.500 de clienti, din care aproximativ 40% sunt straini, iar vanzarile lunare sunt de 3.000 de ciolane afumate si 2.000 de kilograme de mici (ceea ce inseamna o medie de 100 de ciolane si peste 65 de kilograme de mici pe zi).

"La Caru' cu Bere vine tot romanul, macar o data: varstnici - nostalgici ai vremurilor de studentie, familii, pensionari pentru ofertele dedicate lor, studentii in pauza dintre cursuri, scolari care vin sa asculte povestea Carului, tineri care inainte sa mearga in club servesc masa. La o nota de plata medie de 35 euro putem spune ca este destul de accesibila o masa la noi", a explicat joi, in cadrul unui eveniment de aniversare a 135 de ani a localului, Dragos Petrescu, CEO-ul Grup City Grill, care administreaza restaurantul Caru' cu Bere. 2, la intersectia cu strada Franceza, peste drum de Piata Constantin-Voda exista beraria "La Caru' cu Bere", infiintata de ardeleanul Ion Cabasanu (1846-1934 - voluntar in armata romana la 1877), unde erau angajati doi nepoti ai acestuia, Ion Mircea (1860-1998) si Gheorghe Mircea (1865-1943).

Restaurantul a functionat pana in 1949 sub administratia familiei, dupa acest an fiind rechizitionat fara documente de catre comunisti, ca si cum ar fi fost obiect de razboi, si administrat de o alta societate comerciala.

De exemplu, la aniversarea a 100 de ani, in 1979, restaurantul era administrat de Intreprinderea Alimentara Segarcea.

Va avea si un centru cultural

Constructia actualei berarii a fost realizata dupa proiectul arhitectului de origine poloneza Zigfrid Kofczinsky, care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro