FOTO Capul Caliacra, locul unde Marea Neagra este albastra. Legenda pamantului protector al Dobrogei bulgaresti

FOTO Capul Caliacra, locul unde Marea Neagra este albastra. Legenda pamantului protector al Dobrogei bulgaresti

Capul Caliacra este, de fapt, o limba de pamant care se desprinde din tarmul bulgaresc al Marii Negre si se intinde spre larg doi kilometri. Se afla la 80 de kilometri de Constanta si la 60 de kilometri de Varna, are o inaltime de 60 de metri deasupra nivelului marii si s-a format acum mai bine de doua milioane de ani, prin suprapunerea mai multor straturi calcaroase. Cititi si: FOTO Oaza cu arbori neobisnuiti din inima Campiei Baraganului: un rai experimental facut de om pentru a pastra frumusetea naturii Amintirile romanilor din Cadrilater, la 75 de ani de la cedarea regiunii: "Toti strigau in gura mare pe strazi: "

acum 86 luni (31 Jul 2015)

Capul Caliacra este, de fapt, o limba de pamant care se desprinde din tarmul bulgaresc al Marii Negre si se intinde spre larg doi kilometri. Se afla la 80 de kilometri de Constanta si la 60 de kilometri de Varna, are o inaltime de 60 de metri deasupra nivelului marii si s-a format acum mai bine de doua milioane de ani, prin suprapunerea mai multor straturi calcaroase.

Batut de vanturi aspre si spalat de valurile Marii Negre, Capul Caliacra este un adevarat colt de rai. Este singurul loc de pe intreg litoralul Marii Negre unde se petrece acest fenomen. Ceea ce se observa, de fapt, sunt algele si microflora marina. In zona noastra, Dunarea are un rol important, tocmai de aceea apa pare mai tulbure", a explicat Simion Nicolaev, directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa", din Constanta.

Tot de sus, se pot observa si barcile pescaresti care, sfidand valurile, se aventureaza aproape de colosul calcaros care patrunde in mare.

Barcile de pescari se aventureaza in infinitul Marii Negre FOTO: Madalin Sofronie

Pentru a vizita Capul Caliacra, turistii trebuie sa plateasca o taxa de intrare de 3 leva (n.r. Marturie stau cozile impresionante de masini si autocare care se formeaza la intrarea in incinta arealului natural.

Pentru Marian Popescu (32 de ani) din judetul Prahova, este a treia vara cand vine aici impreuna cu familia. Am ramas impresionati cu totii, asa ca de fiecare data cand mergem la mare in Bulgaria oprim aici", sustine turistul roman.

Kali Akra - pamant protector

Panourile de informare care inconjoara intrarea in incinta rezervatiei din inima Capului Caliacra abunda de informatii despre legendele si istoria acestui loc. Orasul a fost distrus in urma a nenumarate atacuri ale turcilor, fiind sters de pe fata pamantului si abandonat. Cateva ziduri de piatra si o poarta boltita inalta de doi metri am... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro