FOTO Calea Victoriei pietonala: Printese "in pijama", mimi, turta dulce si teatru langa cladirile in "pericol de moarte"

FOTO Calea Victoriei pietonala: Printese

Evenimentul se cheama "La pas pe Calea Victoriei", o incercare de a reinstaura promenada, atat de iubita de vechii bucuresteni. O expozitie de fotografie de epoca intinsa pe toata artera cu povesti mici de Bucuresti, reclame vechi si anunturi de publicitate mai aminteste calatorului cat de frumoasa era odata Calea Victoriei. In aceste zile, pe Calea Victoriei, "Spiritul Bucurestiului" nu mai este reprezentat de Mita Biciclista sau de trasura cu cai in care se plimbau doamne cu palarii si rochii lungi, ci de un personj multicolor, cu o palarie in varf, cu maini si picioare dantelate, care se sprijina pe cate un tanar actor de la UNATC. Cei care nu au apucat sa cumpere cadouri gasesc aici cateva obiecte interesante: accesoriile steampunk sunt realizate din mecanisme de ceasuri vechi, ochelari de sudor personalizati, care "pot fi purtati de fete ca bentita sau de baieti la palarie", asa cum spune creatorul lor.

acum 71 luni (15 Apr 2017)

Evenimentul se cheama "La pas pe Calea Victoriei", o incercare de a reinstaura promenada, atat de iubita de vechii bucuresteni. O expozitie de fotografie de epoca intinsa pe toata artera cu povesti mici de Bucuresti, reclame vechi si anunturi de publicitate mai aminteste calatorului cat de frumoasa era odata Calea Victoriei. Copiii au fost cei care au venit dis-de-dimineata pe Calea Victoriei si care au asistat la trei spectacole de teatru: "Rapunzel", "Frumoasa din padurea adormita" si "Capra". "Au vopsit acum, inainte de Pasti, monumentele istorice cu roz si galben! Calea Victoriei, "carnaval made in Bucharest" Un reporter transmitea de la fata locului: "Calea Victoriei este un adevarat carnaval!". Un "carnaval", daca ai in fata cladiri de la 1800 mazgalite in fel si chip, care stau sa cada. Cu toate astea, parintii s-au bucurat sa pedaleze alaturi de cei mici, sa bea o cupa la 10 lei cu Prosecco sau sa se fotografieze cu personajele inchipuite de organizatori. "Nu eram sigura pe cine intruchipez pana cand o fetita mi-a spus ca sunt Printesa in pijamale", a spus o tanara pe picioroange cu rochie roz pe sarma, care zambind se fotografia cu trecatorii. In aceste zile, pe Calea Victoriei, "Spiritul Bucurestiului" nu mai este reprezentat de Mita Biciclista sau de trasura cu cai in care se plimbau doamne cu palarii si rochii lungi, ci de un personj multicolor, cu o palarie in varf, cu maini si picioare dantelate, care se sprijina pe cate un tanar actor de la UNATC. ", spune ironic o actrita care purta pe brate si pe picioare o astfel de faptura. Si personajele inventate de organizatori se cam plictiseau si mai schimbau cateva vorbe. "De unde ai costumul?", l-a intrebat un actor pe picioroange pe colegul dodolot Spiderman. Peter Brancoveanu, un artizan, striga cum vedea un tata cu copil de mana sau, dupa caz, o mama: "Astazi, vindem si la tatici/ mamici cu copii de mana!" "Am transpus pe ceramica, de mana, 6.000 de motive dintr-o ie care se degrada. Este esenta de Roman... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro