FOTO Calatorie spectaculoasa pe conturul Romaniei. 3.000 de kilometri pe "frontiera verde" a tarii

FOTO Calatorie spectaculoasa pe conturul Romaniei. 3.000 de kilometri pe

Ansamblul, din care facea parte monumentul, mai cuprindea un altar funerar, pe ai carui pereti se aflau inscrise numele celor aproximativ 3.800 de soldati romani cazuti probabil in lupta de la Adamclisi, si de asemena un mausoleu, cu trei ziduri concentrice, in care se pare ca a fost inmormantat comandantul (praefectus castrorum), care, cu pretul vietii sale, a decis victoria din anul 102", a continuat Politia de Frontiera cu o lectie de istorie. Casa prieteniei, gestionat in comun de romani si moldoveni In a patra zi, judetul Iasi a fost traversat de la sud la nord, pe langa frontiera si urmatoarea oprire a fost la barajul de la Stanca-Costesti. La un capat si la celalalt sunt punctele de trecere de la Stanca, pe malul romanesc, si de la Costesti, pe malul moldovenesc. Aici, Catalin Avadani de la Sectorul Darabani a povestit de un monument istoric ascuns de o padure seculara: Cei patru stejari, plantati de Stefan cel Mare, dupa batalia cu tatarii de la Lipnic din 20 August 1470. Lupta cu traficantii de tigari Politistii de frontiera Viorel Biroveti, sef de tura la Sectorul Sighet si Gheorghe Berci au povestit cateva din zecile de cazuri la care au participat pentru retinerea celor care trec ilegal frontiera cu tigari.

acum 96 luni (14 Jul 2016)

Dar cati au fost cei care au avut avut ocazia sa treaca prin toate punctele de frontiera? Politia de Frontiera a realizat o inedita aventura pe "frontiera verde" a Romaniei, o calatorie care insumeaza peste 3.000 de kilometri. Proictul a fost sustinut logistic de Dacia, iar parteneri au fost revista 4x4 Adventure si echipa Exclusiv in Romania de la TVR. Prutul, Siretul, Crisurile, Tisa si Nera, padurile Sucevei, Muntii Maramuresului si ai Carasului, Dunarea si Dobrogea au fost repere pe traseul care a fost strabatut in zece zile in cadrul campaniei on-line "Romania pe contur", care a putut fi urmarita pe pagina de Facebook a Politiei de Frontiera. Au fost strabatute zone spectaculoase si de multe ori inaccesibile de la grintele tarii cu Bulgaria, Republica Moldova, Urcaina, Ungaria si Serbia. "Va invitam sa sa descoperiti Romaniei, localitatile, muntii, raurile si fluviul care ne contureaza granitele dar si oamenii, obiceiurile si povestile lor", au anuntat cei de la Politia de Frontiera. De la Giurgiu la Albesti In prima zi a aventurii, a fost prezentata frontiera de sud a Romaniei dintre Giurgiu si Vama Veche.

Urmarind cursul Dunarii spre gurile de varsare, politistii au ajuns la Ostrov, in judetul Constanta. "Monumentul de la Adamclisi: Tropaeum Traiani este un monument roman, ridicat in cinstea imparatului roman Traian intre anii 106-109 d.Hr. Constructia este situata in regiunea podisului Negru Voda, langa comuna Adamclisi, la 60 kilometri sud-vest de Constanta, pe drumul national Calarasi - Constanta. Ansamblul, din care facea parte monumentul, mai cuprindea un altar funerar, pe ai carui pereti se aflau inscrise numele celor aproximativ 3.800 de soldati romani cazuti probabil in lupta de la Adamclisi, si de asemena un mausoleu, cu trei ziduri concentrice, in care se pare ca a fost inmormantat comandantul (praefectus castrorum), care, cu pretul vietii sale, a decis victoria din anul 102", a continuat Politia de Frontiera cu o lectie de istorie. Au tr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro