FOTO Calatorie in timp in centrul Galatiului, unde Mihail Sadoveanu isi vizita sora adesea

FOTO Calatorie in timp in centrul Galatiului, unde Mihail Sadoveanu isi vizita sora adesea

Cu o arhitectura aparte, imobilul de pe strada Mihai Bravu, de la numarul 30, a fost construit in perioada interbelica si reprezinta o fila importanta din istoria Galatiului. "Mihail Sadoveanu a venit de nenumarate ori in Galati, la sora sa, nu numai ca sa o viziteze, ci ca sa faca si incursiuni de vanatoare si pescuit pe malul Bratesului, al Dunarii si in zona Siretului, unde obtinea capturi bogate de vanat si peste" a precizat Marius Mitrof, consilier in cadrul Directiei Judetene pentru Cultura, Galati.

acum 100 luni (9 May 2015)

Cu o arhitectura aparte, imobilul de pe strada Mihai Bravu, de la numarul 30, a fost construit in perioada interbelica si reprezinta o fila importanta din istoria Galatiului. Aici a locuit Iancu Draganescu, cumnatul celebrului scriitor Mihail Sadoveanu, un reputat personaj din orasul de la malul Dunarii.

"Imobilul a apartinut unuia dintre copiii lui Damian Draganescu, mosier si om care a detinut numeroase functii politice si administrative, toate legate de judetul Covurlui de atunci. Este vorba despre fiul sau, Iancu Draganescu, un om reputat din orasul Galati de la sfarsitul secolului al XIX-lea si pana undeva, in jurul anilor '30 - '40.

"Mihail Sadoveanu a venit de nenumarate ori in Galati, la sora sa, nu numai ca sa o viziteze, ci ca sa faca si incursiuni de vanatoare si pescuit pe malul Bratesului, al Dunarii si in zona Siretului, unde obtinea capturi bogate de vanat si peste" a precizat Marius Mitrof, consilier in cadrul Directiei Judetene pentru Cultura, Galati.

"Clemansa Draganescu a locuit impreuna cu sotul sau in aceasta casa de pe strada Mihai Bravu, o casa pozitionata oarecum nefiresc, retrasa mult fata de casa Robescu, casa care astazi adaposteste Palatul Copiilor. Casa de la numarul 30 are o arhitectura aparte, nu o putem incadra, dar se vede clar ca apartine perioadei anilor '20 - '30, din secolul trecut", ne-a povestit Marius Mitrof.

Doamna Clemansa era o femeie culta

"De la o persoana care a locuit in zona cand era copil, am aflat ca doamna Clemansa Draganescu ii dadea bani sa cumpere lapte proaspat din piata, asa cum se petrecea in anii '50 in Galatiul de atunci. Doamna Clemansa ii povestea lucruri frumoase petrecute in copilaria ei petrecuta in Pascanii Iesilor de atunci", a declarat Marius Mitrof, consilier in cadrul Directiei Judetene pentru Cultura, Galati. Cert este ca imobilul este legat de numele lui Draganescu si prin acea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro