FOTO Calatorie de vis spre Poarta Vanturilor, locul unde aerul Carpatilor iti taie respiratia

FOTO Calatorie de vis spre Poarta Vanturilor, locul unde aerul Carpatilor iti taie respiratia

Traseul are ca punct de plecare cabana Valea Neagra, situata la 12 kilometri dupa lacul de acumulare de la Siriu, intr-o livada cu suprafata de 10.000 de metri patrati. "Litoralul Ardealului" - legenda Lacului fara fund si a tinerei care s-ar fi sinucis din iubire si se odihneste in subsolul unei case VIDEO Secretele bisericilor fortificate sasesti din Sibiu: legenda camerei impacarii de la Biertan si a paraului care nu ingheata niciodata, de la Carta FOTO VIDEO Manastirile medievale UNESCO, bijuteriile de pe taramul de basm al Bucovinei FOTO VIDEO Invincibila Cetate de Scaun reface atmosfera perioadei de glorie a Moldovei FOTO VIDEO Vacanta in Romania.

acum 82 luni (13 Sep 2014)

Traseul are ca punct de plecare cabana Valea Neagra, situata la 12 kilometri dupa lacul de acumulare de la Siriu, intr-o livada cu suprafata de 10.000 de metri patrati. Este marcat cu banda rosie iar durata de parcurgere, dus-intors, este de aproximativ opt ore, cu timp intermediar de trei, patru ore, la Saua Poarta Vanturilor. Punct de plecare, Cabana Valea Neagra Pentru a ajunge cu autoturismul la Cabana Valea Neagra, dinspre Buzau, mergeti pe DN 10 si dupa aproximativ 300 de metri dupa viaductul Gramaticu urmati un drum forestier. Traversati raul pe la coada lacului, intoarceti si strabateti cam 400 de metri pe un drum ingust de-a lungul apei pana dati de o punte suspendata. Cabana cea noua este din lemn masiv si are la parter un salon de servit masa, o bucatarie si o terasa, iar la etaj si mansarda sunt camere micute si mobilate rustic. De la Cabana Valea Neagra incepe traseul montan, de 18 kilometri, marcat cu banda rosie. Un prim indicator spune ca pana la Poarta Vanturilor, urmatorul popas de odihna si admirat imprejurimile, ar fi peste doua ore de mers fara oprire. Poarta Vanturilor, locul unde se intalnesc curentii de aer din Carpati Poarta Vanturilor reprezinta o sa foarte larga intre varful Bocarnea (1.657 metri), la nord, si culmea Malaia (1.662 metri), la sud, aflata la 1.490 metri altitudine, prin care se canalizeaza o parte din masele de aer din NV. De aici si numele de Poarta Vanturilor.

Tabla Butii, o trecatoare folosita de tatari, armatele turcesti, cele transilvane sau cele ale Tarii Romanesti Capatul traseului este Pasul Tabla Butii, numit si Pasul Tatarilor, o trecatoare situata in Muntii Tataru din Carpatii Orientali, care leaga valea Teleajenului de cea a Buzaului. Pasul, care uneste comunele Vama Buzaului si Cerasu din Tara Barsei respectiv Muntenia, este situat intre Plaiul Boncutei, situat la est si muntele Tataru Mare (1.476 m), situat la vest, pe cumpana apelor dintre Buzau si Teleajen. In Evul Mediu, drumul care trecea pe la Tabla... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro