FOTO Bolnavi imobilizati la pat, dusi cu targa la CAS pentru o adeverinta. "Sunt cu probleme psihice. Nu pot semna niciun act. E un cerc vicios"

FOTO Bolnavi imobilizati la pat, dusi cu targa la CAS pentru o adeverinta.

Viorel Pasca este un bihorean care ingrijeste, la domiciliul sau din Dumbrava si din Tinca, de mai multi ani, sute de persoane bolnave si fara niciun sprijin. Acesti oameni sunt bolnavi, paralizati, eu ii ingrijesc, dar au nevoie de tratamente, de retete, de vizite de medic. Potrivit acestuia, dintre cele aproximativ 233 de persoane pe care le ingrijeste in prezent la Dumbrava si Tinca, circa 60 nu au capacitate de exercitiu. Un pacient a decis sa plece de la Dumbrava la un moment dat si sustine ca i-au fost retinute buletinul, cardul de sanatate si cardul de pensie. Toate institutiile i-au reprosat barbatului acelasi lucru, si anume faptul ca nu isi organizeaza legal activitatea, refuzand de ani de zile sa infiinteze un ONG sau o Asociatie.

acum 41 luni (30 Aug 2017)

Viorel Pasca este un bihorean care ingrijeste, la domiciliul sau din Dumbrava si din Tinca, de mai multi ani, sute de persoane bolnave si fara niciun sprijin. Ieri, a venit la sediul CAS Bihor cu patru dintre cei pe care ii are in grija, toti cu probleme de sanatate, trei dintre ei fiind imobilizati la pat. Asta pentru ca, spune Pasca, functionarii CAS au refuzat sa le elibereze acestor oameni adeverintele de asigurat, solicitand prezenta fiecaruia dintre ei, la ghiseu.

"Am fost ieri si alaltaieri sa solicitam adeverinte de asigurat. Acesti oameni sunt bolnavi, paralizati, eu ii ingrijesc, dar au nevoie de tratamente, de retete, de vizite de medic. Le-am explicat doamnelor de la ghiseu ca sunt persoane imobilizate la pat, dar mi s-a raspuns ca trebuie sa ii aduc.

Cele patru persoane bolnave au fost aduse cu autoturismele familiei Pasca, dupa ce Serviciul Judetean de Ambulanta ar fi refuzat sa ii transporte, inclusiv contra-cost.

"Am facut cerere la Ambulanta, sa vina sa ma ajute sa ii transport de la Dumbrava la CAS, in conditii umane.

Doi dintre bolnavi au fost transportati cu o targa si cu o saltea pana in incinta CAS Bihor, iar apoi au fost asezati, pe jos, in fata ghiseelor. Dupa mai multe discutii aprinse intre familia Pasca si functionarii CAS, pe numele unui bolnav a fost intocmita o cerere pentru eliberarea adeverintei de asigurat, barbatul fiind pus sa semneze documentul in timp ce se afla intins pe salteaua cu care a fost adus.

Pe numele celorlati bolnavi, angajatii CAS Bihor au precizat ca exista emise carduri de sanatate, documentele fiind inmanate insa doar celor prezenti. Tot scandalul si discutiile contradictorii purtate intre Viorel Pasca si angajatii CAS a starnit reactii si in randul celorlalti bihoreni care asteptau la ghisee.

Scandalul din fata ghiseelor CAS Bihor s-a mutat, dupa cateva zeci de minute, intr-unul dintre bi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro