FOTO Bistrita anilor 1900, refacuta de un comisar care a dat arma si bastonul pentru pensula si sevalet

FOTO Bistrita anilor 1900, refacuta de un comisar care a dat arma si bastonul pentru pensula si sevalet

Leontin Tabara are 48 de ani si de 20 de ani este angajat al politiei bistritene. Foto Bistrita anilor 1900, refacuta de un comisar bistritean care a dat arma si bastonul pentru pensula si sevalet Centrul vechi, refacut de comisar in timp record In urma cu mai bine de o luna, comisarul-pictor a primit o provocare pe care artistul din el nu a putut sa nu o onoreze.

acum 98 luni (15 Sep 2014)

Leontin Tabara are 48 de ani si de 20 de ani este angajat al politiei bistritene. De 10 ani, Leontin Tabara sau Tinu cum ii spun prietenii, conduce Serviciul de Resurse Umane din cadrul politiei bistritene.

Mai mult, in ultimele decenii s-au nascut din mainile talentate ale comisarului sef in jur de 1000 de lucrari, care au ajuns in mai multe tari europene, dar si in Statele Unite ale Americii.

"Nu ma consider un artist plastic, sunt un politist care are si alte activitati pe langa cele de serviciu.

Artistul plastic Marcel Lupse il contrazice insa pe comisarul sef, sustinand ca precizia pe care o arata mai ales in lucrarile de grafica sunt remarcabile, in conditiile in care Leontin Tabara nu a urmat nicio scoala de arte.

Foto Bistrita anilor 1900, refacuta de un comisar bistritean care a dat arma si bastonul pentru pensula si sevalet

Centrul vechi, refacut de comisar in timp record

In urma cu mai bine de o luna, comisarul-pictor a primit o provocare pe care artistul din el nu a putut sa nu o onoreze.

In doar trei saptamani Leontin Tabara a realizat 35 de lucrari de grafica ce infatiseaza cele mai importante cladiri din Bistrita, unele nemaifiind in acest moment in picioare. Nu l-a descurajat faptul ca de 25 de ani nu a mai facut lucrari de grafica, iar talentul a fost apreciat de cei care i-au vizitat expozitia.

A facut si cate 6 lucrari pe zi doar sa poata sa le ofere sasilor care au vizitat zilele acestea Bistrita posibilitatea sa vada "tezaurele in aer liber" lasate mostenire de bunicii si strabunicii lor. S-a inspirat din fotogratii vechi si de un secol, dar si din poze realizate chiar de el, pentru documentare. Ne-au influentat mult sasii in Ardeal si avem aceasta obligatie morala sa le pastram si sa avem grija de ele", spune cu convingere Tinu Tabara. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro