FOTO Biserica in care nu au voie femeile. Manastirea Frasinei, locul unde loveste blestemul Sfantului Calinic

FOTO Biserica in care nu au voie femeile. Manastirea Frasinei, locul unde loveste blestemul Sfantului Calinic

Biserica in care nu au voie femeile: blestemul Sfantului Calinic Frasinei este locul mistic in care si cei mai indrazneti pelerini pasesc cu sfiala, caci blestemul Sfantului Calinic este considerat de credinciosi mai mult decat o poveste nascocita de mintea unui mirean plictisit. Drumul care duce spre "Biserica in care nu au voie femeile" - Manastirea Frasinei FOTO Panoramio / Gabriel Avramovici De la biserica in care nu au voie femei la blesteme si exorcizari De-a lungul timpului, pe seama legamantului lui Calinic au aparut si cateva legende, iar oamenii locului povestesc ca mai multe femei au murit pentru ca au ignorat blestemul si au urcat la manastirea din deal.

acum 65 luni (4 Mar 2015)

Biserica in care nu au voie femeile: blestemul Sfantului Calinic Frasinei este locul mistic in care si cei mai indrazneti pelerini pasesc cu sfiala, caci blestemul Sfantului Calinic este considerat de credinciosi mai mult decat o poveste nascocita de mintea unui mirean plictisit. 150 de ani mai tarziu, Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, episcopul Ramnicului, a dat ordin sa se construiasca o biserica nou, impunatoare, si cateva chilii pentru calugarii ce aveau sa slujeasca aici. Astfel s-a nascut legenda acestui lacas de cult, cunoscut pentru multi drept biserica in care nu au voie femei. "Acest sfant lacas s-a cladit din temelie spre a fi chinovie de parinti monahi si fiindca din partea femeiasca putea sa aduca vreun scandal monahilor vietuitori de acolo, de aceea sub grea legatura s-a oprit de la acest loc sa mai treaca inainte, sub nici un chip, parte femeiasca. Iar cele ce vor indrazni a trece sa fie sub blestem si toate nenorocirile sa vie asupra lor, precum: saracia, garbavia si tot felul de pedepse, si iarasi celor ce vor pazi aceasta hotarare sa aiba blagoslovenia lui Dumnezeu si a smereniei noastre si sa vina asupra lor fericitul bine.

Drumul care duce spre "Biserica in care nu au voie femeile" - Manastirea Frasinei FOTO Panoramio / Gabriel Avramovici De la biserica in care nu au voie femei la blesteme si exorcizari De-a lungul timpului, pe seama legamantului lui Calinic au aparut si cateva legende, iar oamenii locului povestesc ca mai multe femei au murit pentru ca au ignorat blestemul si au urcat la manastirea din deal. Localnicii sustin ca printre cele care si-au pierdut viata se numara si o fata de 16 ani care, profitand de neatentia tatalui ei, sofer pe camion, a calcat pe pamantul sfant, desi fusese avertizata de existenta legamantului. Oamenii povestesc ca adolescenta a murit strivita de busteni, in timp ce tatal si fratele ei au scapat ca prin minune, alimentand misterul bisericii in care nu au voie femei. Dupa 1989, Manastirea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro