FOTO Biserica din Parcul Emil Garleanu, motiv de scandal intre credinciosi, ONG-uri de mediu si preoti

FOTO Biserica din Parcul Emil Garleanu, motiv de scandal intre credinciosi, ONG-uri de mediu si preoti

Preotul spune ca desi Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea irevocabila a autorizatiei de constructie, biserica ridicata in parc nu ar trebui sa fie daramata, intrucat cei care locuiesc in apropiere sunt multumiti de existenta lacasului de cult. o asociatie care a luptat in instanta pentru salvarea zonei verzi alaturi de ONG-ul "Salvati Bucurestiul" si asociatia de proprietari din blocul situat vizavi de lacasul de cult), Dan Trifu, a declarat, pentru Adevarul, ca pentru ridicarea biserici in zona au fost facute defrisari fara aviz.

acum 88 luni (21 May 2015)

Preotul care slujeste acum in Biserica Emil Garleanu a povestit, pentru Adevarul, cum a ajuns lacasul de cult sa starneasca un asemenea razboi. Preotul spune ca desi Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea irevocabila a autorizatiei de constructie, biserica ridicata in parc nu ar trebui sa fie daramata, intrucat cei care locuiesc in apropiere sunt multumiti de existenta lacasului de cult. Nu cred ca oamenii care locuiesc in zona sunt deranjanti de biserica. Procesul a fost intentat de catre o doamna care locuieste in bloc de vizavi (n.r. De cand sunt eu aici a fost doar o inmormantare aici si nu avem clopote. Acesta spune ca biserica construita in parc nu deranjeaza pe nimeni si ca o multime de oameni se arata multumiti de ridicare lacasului de cult. o asociatie care a luptat in instanta pentru salvarea zonei verzi alaturi de ONG-ul "Salvati Bucurestiul" si asociatia de proprietari din blocul situat vizavi de lacasul de cult), Dan Trifu, a declarat, pentru Adevarul, ca pentru ridicarea biserici in zona au fost facute defrisari fara aviz.

"Locul pe care a fost construita biserica nu a fost trecut in acte ca zona verde si au defrisat si fara aviz. Imediat ce terminam cu procesele pe care le mai avem incepem negocierea cu Biserica si cu Primaria Sectorului 3 pentru a reloca lacasul de cult", a precizat Dan Trifu cu privire la decizie definitiva si irevocabila a Curtii de Apel.

BOR: "Vedem ce se intampla"

Contactati de reporterii Adevarul, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) au declarat ca o biserica nu are cum sa urateasca un parc si ca in scurt timp vor lua o decizie cu privire la soarta acesteia.

"Momentan s-a anunlat autorizatia de construire, abia dupa redactarea hotararii vedem ce se intampla cu biserica. In timp ce unii sustin ca biserica nu ar trebui demolata, altii sunt de parere ca o zona verde trebuie sa ramana in continuare verde si ca o biserica ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro