FOTO Biblioteca, cinema, loc de rugaciune si de joaca in Aeroportul Ataturk din Istanbul

FOTO Biblioteca, cinema, loc de rugaciune si de joaca in Aeroportul Ataturk din Istanbul

Pentru ca timpul de asteptare sa nu para lung, s-au amenajat spatii de distractie, de dormit, de rugaciune. Pentru zborurile catre Europa preturile pornesc de la 207 euro dus - intors, pentru Africa de la 592 de euro dus - intors, Asia - de la 320 de euro la 573 euro. Construit de sultanul otoman Mahomed al II-lea in 1461, bazarul are aproximativ 5.000 de magazine, 63 de strazi si 23 de porti si se poate spune ca este un mall.

acum 67 luni (22 Nov 2014)

Pentru ca timpul de asteptare sa nu para lung, s-au amenajat spatii de distractie, de dormit, de rugaciune. In mijlocul incaperii troneaza un pian din care muzica inunda incaperea plina de flori.

In spatiul respectiv este amenajat un minicinematograf, iar alaturi este o biblioteca unde impatimitii de lectura pot trai aventura unei carti.

Doua paturi sunt pregatite pentru cei care au de innoptat in Istanbul. La pachet intra si serviciul de masaj. Copiii au locul lor special de joaca. Mai multe jocuri de ultima generatie asteapta sa intre pe mana celor mai mici calatori cu Turkish Airlines.

In aeroport s-a amenajat inclusiv un loc de rugaciune, unde cei de religie islamica se pot ruga in liniste. Compania aeriana Turkish Airlines are nu mai putin de 264 de destinatii in intreaga lume. Plecarea are loc de pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta, cu escala la Istanbul, precizeaza Gunes Tanay, directorul comecial al companiei la Constanta.

Pentru zborurile catre Europa preturile pornesc de la 207 euro dus - intors, pentru Africa de la 592 de euro dus - intors, Asia - de la 320 de euro la 573 euro. "Noua Roma", nume dat de Imparatul Constantin I, pastreaza urme adanci ale vechilor civilizatii, care se intrepatrund cu arhitectura moderna.

Drumul tuturor turistilor duce, invariabil, spre Piata Sultanahmet, acolo unde fiecare piatra este incarcata de istorie.

La mica distanta de Moscheea Albastra se afla "Hagia Sofia" (in traducere din greaca, "Sfanta Intelepciune"), o alta constructie-simbol a Istanbulului, cunoscuta de turisti sub numele de "Catedrala Sfanta Sofia". Aici gasim laolalta simboluri crestine si musulmane, chipul Fecioarei Maria si versete din Coran, dar si loja sultanului, alaturi de locul unde erau incoronati imparatii bizantini. De-a lungul anilor, "Hagia Sofia" a fost catedrala Patriarhiei de Constantinopol, apoi a fost moschee, iar astazi este muzeu. Construit de sultanul otoman Mahomed al II-lea in 1... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro