FOTO "Balconiada" groazei: sute de balcoane construite ilegal, suspendate si periculoase

FOTO

Oras odinioara muncitoresc, adica plin de mesteri si de "surse" de materiale ieftine, luate pe sub mana de pe platformele industriale, Galatiul au reusit intre timp "performanta" de a crea un nou stil arhitectural, ce pare sa-i sfideze chiar si pe nonconformisti precum Gaudi si Gehry: balcoanele agatate (la propriu), absolut la intamplare, pe fatadele blocurilor. La o prima evaluare facuta de reporterii Adevarul ( o statitica oficala nu exista, desi este promisa de Primarie de cel putin zece ani), in Galati exista in acest moment peste 200 de scari de bloc la care s-a construit, fara a exista vreo autorizatie, cel putin un balcon suspendat, care face ca imobilul sa semene cu un adevarat ghetou.

acum 87 luni (19 Apr 2017)

Oras odinioara muncitoresc, adica plin de mesteri si de "surse" de materiale ieftine, luate pe sub mana de pe platformele industriale, Galatiul au reusit intre timp "performanta" de a crea un nou stil arhitectural, ce pare sa-i sfideze chiar si pe nonconformisti precum Gaudi si Gehry: balcoanele agatate (la propriu), absolut la intamplare, pe fatadele blocurilor.

La o prima evaluare facuta de reporterii Adevarul ( o statitica oficala nu exista, desi este promisa de Primarie de cel putin zece ani), in Galati exista in acest moment peste 200 de scari de bloc la care s-a construit, fara a exista vreo autorizatie, cel putin un balcon suspendat, care face ca imobilul sa semene cu un adevarat ghetou. "Paradisul" balcoanelor atarnate

Cartierul galatean Micro 38, aflat in partea de nord a urbei, este una dintre zonele cu cele mai mari probleme din acest punct de vedere. Aici sunt circa 50 de scari de bloc cu balcoane atarnate, iar autoritatile n-au luat nicio masura, desi unele dintre cotetele din tabla si lemn, ce par puse cu prastia pe fatadele imobilelor, sunt acolo de mai bine de doua decenii.

De altfel, Primaria Galati recunoaste ca exista o problema, insa ca, deocamdata, se afla la faza constatarii ca ceea ce s-a facut este ilegal. "O buna parte dintre lucrarile de extindere nu aveau autorizatii de extindere. Au existat solicitari pentru autorizatii, insa ele nu au fost date", ne-a informat biroul de presa de la Primaria Galati.

Doar Politia locala (institutie responsabila, prin statutul ei, de respectarea legislatiei in domeniul constructiilor) mai da "balconarilor", din cand in cand, cate o amenda, totul se desfasoara cumva haotic, fara prea multa convingere si fara sa existe un plan clar, etapizat si ferm, pentru a rezolva lucrurile. Bunaoara, in Micro 38 este la moda balconul atarnat, solutiile tehnice alese de proprietarii acestora fiind pe cat de hidoase, pe atat ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro