FOTO Averea fabuloasa atribuita Patriarhului Kirill al Moscovei si al Intregii Rusii

FOTO Averea fabuloasa atribuita Patriarhului Kirill al Moscovei si al Intregii Rusii

Patriarhul rusilor se bucura de o resedinta de lucru in centrul Moscovei, de zone separate de locuit la manastirile Troita-Sergheieva, Danilov si Valaam, de case la Troite-Likovo, Solovki si Rubliovka, chiar langa vila premierului Dmitri Medvedev, si de un adevarat palat la Ghelendjik, la malul Marii Negre. Ajutata de neglijenta sa, presa a descoperit insa ca poarta un ceas Briguet de 30.000 de dolari - informatie ascuns ulterior prin photoshop -, iar hotii i-au furat de la Troita-Sergheieva patru obiecte in valoare de 250.000 de dolari.

acum 79 luni (26 Oct 2017)

Site-ul "Otkrataia Rossia" ("Rusia Deschisa") a facut un amplu material de investigatie asupra averii Patriarhului Kirill. Conform reporterului "Otkritaia Rossia", actualul Preafericit Patriarh al Moscovei si al Intregii Rusii duce o viata de lux, avand la dispozitie case, avioane, iahturi, bolizi si purtand accesorii scumpe, in totala contradictie cu pragul inalt al saraciei din tara sa si cu valorile, de altfel bune, pe care le predica in fata credinciosilor ortodocsi.

Ancheta jurnalistica porneste de la un apartament de cinci camere si 144,8 metri patrati din centrul Moscovei. Patriarhul rusilor se bucura de o resedinta de lucru in centrul Moscovei, de zone separate de locuit la manastirile Troita-Sergheieva, Danilov si Valaam, de case la Troite-Likovo, Solovki si Rubliovka, chiar langa vila premierului Dmitri Medvedev, si de un adevarat palat la Ghelendjik, la malul Marii Negre. Resedinta permanenta a lui Vladimir Gundeav este la Kol'cevih-Bode, in Peredelkino, de fapt un complex de case de vacante din sud-vestul Moscovei destinat marilor demnitari sau personalitati. Insa doar doua dintre aceste locuri de locuit si de lucru ii sunt dragi Patriarhului Kirill, si anume resedinta de la Danilov si palatul de la Ghelendjik, releva sursa citata.

Palatul din Ghelendjik, construit in mijlocul unei paduri si langa plaja FOTO openrussia.org

"Cand vine la palat, oamenii nu au voie sa faca plaja in apropiere, iar pescarii nu au voie sa iasa in larg", denunta activistul de mediu Andrei Rudomah.

Intins pe o suprafata de 16-17 hectare, domeniul de la Ghelendjik a inghitit copaci inscrisi in "Cartea Rosie" si portiuni de litoral frecventate candva, deplange activistul rus.

Patriarhul Kirill la bordul iahtului sau FOTO openrussia.org

Preafericitul are aici la chei un iaht Pallada evaluat la aproximativ cinci milioane de dolari. Odata cobor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro