FOTO Aventurile romanului care a ajuns pe locul 5 in lume la jonglerii cu blatul de pizza exersand cu mileurile mamei

FOTO Aventurile romanului care a ajuns pe locul 5 in lume la jonglerii cu blatul de pizza exersand cu mileurile mamei

Lucian Stoian (35 de ani), originar din oraselul bistritean Beclean, s-a apucat de facut pizza in anul 2000, pe cand era student si avea nevoie de un venit suplimentar pentru a se intretine in perioada studiilor la Cluj-Napoca. Lucian jongland cu blatul de pizza (Foto: Arhiva personala) A inceput sa jongleze cu aluatul de pizza in urma cu aproape 10 ani, dupa ce a vazut asta la doi preparatori de pizza din sudul tarii. Fiind pasionat de acrobatii cu aluatul de pizza, tentatia de a afla la ce nivel e, comparativ cu alti preparatori de pizza specializati in asa ceva, a fost deosebit de mare, astfel ca Lucian Stoian s-a inscris la competitie fara sa ezite.

acum 66 luni (10 Oct 2014)

Lucian Stoian (35 de ani), originar din oraselul bistritean Beclean, s-a apucat de facut pizza in anul 2000, pe cand era student si avea nevoie de un venit suplimentar pentru a se intretine in perioada studiilor la Cluj-Napoca. Nu am ales de la inceput sa fac asta, a fost o chestie de conjunctura", spune bistriteanul.

EXERCITII CU MILIEURI

Tanarul, care acum locuieste in Cluj-Napoca, este cunoscut pentru pizza sa gustoasa, dar si pentru jongleriile pe care le face cu blaturile.

Lucian jongland cu blatul de pizza (Foto: Arhiva personala)

A inceput sa jongleze cu aluatul de pizza in urma cu aproape 10 ani, dupa ce a vazut asta la doi preparatori de pizza din sudul tarii. Acrobatiile mai complicate ii rapesc mult timp chiar si acum."Tine foarte mult de practica si de pasiune. Acum, sunt tot felul de nebunii special facute pentru a putea exersa, cum sunt si imitatiile de aluat din silicon", explica Lucian Stoian.

Tanarul se foloseste de doua sau chiar trei bucati de aluat concomitent, pe care le arunca in aer cu mainile sau chiar cu picioarele. Cei mai priceputi dintre "sportivi" folosesc bucati uriase de aluat, ce pot sa aiba si un metru si jumatate diametru. Dupa o astfel de jonglerie, aluatul, care nu are voie sa ajunga pe podea, este numai bun pentru o pizza.GUSTUL COMPETITIILOR

Daca in Romania aceasta indeletnicire pare una "exotica" si neobisnuita, in alte tari europene, acest sport este promovat, iar practicantii sai sunt chiar pusi la incercare in diverse competitii.Se puncteaza dexteritatea, viteza, spectaculozitatea, dar si creativitatea. Lucian Stoian precizeaza ca in ultimii ani acest fenomen a inceput sa se dezvolte si in Romania, el fiind chiar invitat de diverse localuri pentru a-i intretine si impresiona pe gurmanzi cu talentul sau neobisnuit.

In ultimii trei ani, ardeleanul a lucrat in Franta, de unde a si "fu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro