FOTO Aventura de-o iarna a unei vaci domestice intr-o turma de bizoni

FOTO Aventura de-o iarna a unei vaci domestice intr-o turma de bizoni

Vaca domestica "a ales libertatea", fugind de la o ferma inainte de venirea iernii si a fost vazuta intr-o turma de circa 50 de bizoni, in padurea de la frontiera cu Belarus, potrivit TVN24, citat de BBC.

acum 64 luni (24 Jan 2018)

Vaca domestica "a ales libertatea", fugind de la o ferma inainte de venirea iernii si a fost vazuta intr-o turma de circa 50 de bizoni, in padurea de la frontiera cu Belarus, potrivit TVN24, citat de BBC. Ornitologul Adam Zbyryt a fost primul care a observat vaca din turma de bizoni. "Nu este neobisnuit sa vezi bizoni langa padurea Bialowieza, dar un anume animal mi-a atras atentia, cu culoare brun-deschisa, diferita de restul cirezii de bizoni, care sunt maro inchis", a declarat acesta. Crezand initial ca in rasa bizonilor s-a produs o mutatie, a vazut apoi, cu ajutorul unui binoclu, ca animalul era de fapt o vaca Limousin - o rasa franceza populara in Polonia. Cu toate astea, biologul Rafal Kowalczyk a zarit din nou animalul, dupa o saptamana, inca aparent sanatos si tinand pasul cu turma.

FOTO RAFAL KOWALCZYK Dr. Kowalczyk a declarat pentru TVN24 ca este prima data cand vede o vaca care se alatura unei turme de bizoni. El a adaugat ca turma o salvase, probabil, de lupii care traverseaza marginile padurii Bialowieza in timpul iernii. Prietenia neobisnuita ar putea duce la imperechere, ceea ce ar contamina populatia vulnerabila de aproximativ 600 de bizoni Bialowieza cu hibrizi.

Vita domestica este inca prea tanara pentru a se reproduce, dar se pare ca aventura ei de iarna trebuie sa se termine inainte de venirea primaverii, pentru binele ei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro