FOTO Atac armat la Munchen. Ce se stie despre atac si cine este autorul

FOTO Atac armat la Munchen. Ce se stie despre atac si cine este autorul

Politia crede ca exista o legatura "evidenta" intre atacatorul din Munchen, identificat ca fiind David Ali Sonboly, si masacrul comis acum cinci ani de extremistul de dreapta norvegian Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane pe 22 iulie 2011. Nu se cunosc deocamdata motivatiile tanarului, spune de Maziere, insa politia presupune ca este vorba de un "caz classic" de "amok", cuvant obisnuit in limba germana (scris sub forma "amok") si care se regaseste si in Dictionarul Enciclopedic tiparit in Romania, cu explicatia: "denumire a unei tulburari psihice observate initial in Asia de Sud-Est, constand din manifestari maniacale periculoase, cu impulsuri de omucidere", noteaza Agerpres. Am venit si ca sa-mi exprim respectul fata de politie care a reusit sa controleze o situatie dificila despre care, uneori, s-a crezut ca are legatura cu un atac terorist de proportii", a spus de Maiziere, care a venit insotit de ministrul de Interne al Bavariei, Joachim Herrmann. Rugat sa spuna ce masuri concrete are in vedere Guvernul federal dupa cele intamplate, ministrul de Interne a declarat ca in mai putin de 24 de ore dupa un eveniment de o asemenea gravitate este prea devreme sa spuna ce este de facut.

acum 94 luni (23 Jul 2016)

Politia crede ca exista o legatura "evidenta" intre atacatorul din Munchen, identificat ca fiind David Ali Sonboly, si masacrul comis acum cinci ani de extremistul de dreapta norvegian Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane pe 22 iulie 2011. Tanarul german de origine iraniana era fascinat de atacuri in masa.

Atacul a izbucnit vineri, cu putin timp inainte de ora locala 17.00 (18.00 ora Romaniei), intr-un restaurant McDonald's, dupa care a continuat pe o strada adiacenta.

Catre ora locala 20.30 (21.30 ora Romaniei), o patrula de politie a dat de urma atacatorului care, fiind abordat de catre agenti, si-a scos pistolul, a tintit catre cap si a tras, a anuntat politia intr-un comunicat, potrivit EFE si Agerpres. "Unele elemente" arata ca a piratat un cont de Facebook in scopul de a posta un mesaj cu privire la oferte speciale la restaurantul McDonald's unde a fost declansat atacul armat, a anuntat sambata dupa-amiaza ministrul german de Interne Thomas de Maiziere.

Omagii aduse victimelor de la Munchen FOTO AFP Atac armat la Munchen. Mobilizare fara precedent

Un filmulet amator postat pe retelele de socializare prezinta persoane alergand prin restaurant si un barbat imbracat in negru tragand in ele.

Orasul Munchen a fost timp de opt ore in stare de asediu. Printre ei, membri ai unor forte de elita veniti din intreaga tara, inclusiv GSG9, o unitate specializata in interventii antiteroriste infiintata dupa luarea unor atleti israelieni ostatici de catre un comando palestinian, in 1972, in timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen. Bilantul victimelor

Inainte de a se sinucide, atacatorul a impuscat mortal noua persoane si a ranit altele 16, dintre care trei sunt in stare grava. Politia nu a confirmat existenta unor legaturi intre asasin si vreuna dintre cele noua victime decedate, locuitori ai Munchenului de diverse nationa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro