FOTO Arbori ornamentali cu crestere rapida

FOTO Arbori ornamentali cu crestere rapida

Arbori ornamentali cu crestere rapida: Liliacul indian (Lagerstroemia indica) Liliacul indian are perioada de inflorire maxima, intre 60 si 120 de zile. La maturitate poate atinge o inaltime de pana la 25 de metri si creste pana la un metru in primul an de la plantare. Are nevoie de lumina si rezista la temperaturi de pana la -24 de grade Celsius, fiind unul dintre arborii cu crestere rapida.

acum 51 luni (12 May 2015)

Arbori ornamentali cu crestere rapida: Liliacul indian (Lagerstroemia indica) Liliacul indian are perioada de inflorire maxima, intre 60 si 120 de zile. La maturitate, planta are dimensiuni cuprinse intre 46 de centimetri si 12 metri. Florile, in forma clasica, apar la inceputul verii, iar culorile lor variaza de la alb, diferite nuante de roz, mov, lavanda si rosu.

In functie de varietate, Liliacul indian, unul dintre arborii ornamentali cu crestere rapida, poate lua forma de arbust sau arbore, cel din urma luand fie forma inalta, adunata, fie rasfirata, cu diametrul coroanei cuprins intre patru si sase metri. Scurtarea ramurilor cu flori pe timpul verii, dupa ce au cazut florile, poate duce la o a doua sau chiar a treia inflorire pe tot sezonul de vara. Arbori ornamentali cu crestere rapida: Arborele Printesei (Paulownia)

Paulownia, un alt arbore ornamental cu crestere rapida, a fost botezat dupa printesa Anna Pavlovna (1795-1865), fiica tarului Paul I al Rusiei si sotia printului William al Olandei. Acest arbore provine din China si se remarca prin inflorirea sa abundenta de la inceputul primaverii, cand i se deschid corolele liliachii cu parfum discret de violete. Este sensibil la ger si ingheturi timpurii si are nevoie de soluri bogate si usoare. Are forma piramidala si frunze de culoarea cuprului, aurii si sangerii. La maturitate poate atinge o inaltime de pana la 25 de metri si creste pana la un metru in primul an de la plantare. Are nevoie de lumina si rezista la temperaturi de pana la -24 de grade Celsius, fiind unul dintre arborii cu crestere rapida. Arbori ornamentali cu crestere rapida: Arborele lalea (Liriodendron Tulpifera)

Arborele lalea provine din sud-estul Americii de nord. Este un specie de climat cald, pretentioasa la umiditatea solului si cea atmosferica. Creste frumos pe soluri de lunca, afanate, cu nivelul apei freatice la mica adancime. Poate atinge inaltimi de pana la 45 de metri si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro