FOTO Andrei, copilul pictor parasit de parinti, si-a indeplinit visul: a vandut doua tablouri si si-a cumparat o bicicleta. "Sunt in al noualea cer"

FOTO Andrei, copilul pictor parasit de parinti, si-a indeplinit visul: a vandut doua tablouri si si-a cumparat o bicicleta.

La 12 ani, Andrei a vernisat prima expozitie de pictura in ulei pe carton si si-a scos la vanzare tablourile. Cititi si: FOTO Cum poti invinge boala prin arta: tanarul care trateaza epilepsia prin pictura Scrisorile lui Van Gogh catre fratele sau, in volumul "Draga Theo": "Prefer sa castig 150 de franci pe luna ca pictor, decat 1.500 de franci ca altceva" FOTO Iluzie optica uimitoare: esti sigur ca vezi doar un papagal in fotografie?

acum 114 luni (29 Oct 2014)

La 12 ani, Andrei a vernisat prima expozitie de pictura in ulei pe carton si si-a scos la vanzare tablourile. Andrei-Marian Lupsa, un copil abandonat in maternitate, crescut cu mare drag de un asistent maternal de la sapte luni, a decis sa renunte la creatiile sale pentru a-si implini visul: o bicicleta. Nu a vrut sa-si impovareze familia adoptiva cu inca o cheltuiala si, ajutat de profesorul de pictura Eugen Iftene, a organizat expozitia cu vanzare.

In ciuda varstei pe care o are, Andrei e constient ca efortul facut de cei care il cresc pentru a-i cultiva talentul la pictura este insemnat. Desi cursurile sunt gratuite, fiind un cerc de pictura din cadrul Protectiei Copilului, materialele necesare (uleiuri, carton, panza) sunt scumpe. Multi cititori au fost impresionati de caz si s-au oferit sa-l ajute.

"Sunt in al noualea cer"

Respectand dorinta de a nu-i fi prezentat numele, prezentam integral scrisoarea trimisa pentru "Adevarul" prin e-mail: "Eu cu mama mea am facut asta pentru a mai pune acolo, in Cer, o picatura de mantuire. Sora mamei mele a muri acum 40 de zile si azi am facut partastasul. Eu am un copil de un an si opt luni pe care il cheama Marian, ca pe Andrei-Marian. Am facut 500 km dus si 500 de km intors doar pentru a ajuta acest copil. La intoarcere ne-am oprit la manastire Voronet pentru a ne ruga la Dumnezeu sa ne primeasca mica jertfa. Nu pot uita niciodata cat de fericit am fost ca pe banii mei am cumparat prima mea bicicleta.

Francisca Brostic, asistentul maternal al lui Andrei-Marian, a fost sunata pur si simplu intr-o dimineata de catre familia venita din Sighetu-Marmatiei si s-au intalnit la Casa de Cultura Barlad, unde sunt expuse picturile baiatului. Impreuna au mers si au schimbat banii, apoi s-au dus la un magazin si l-au lasat pe Andrei sa-si aleaga bicicleta. De atunci, cum vine seara de la scoala se duce sa-si verifice bicicleta, dupa ce-s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro