FOTO America la Cluj: doi tineri au deschis un local in stilul anilor `50 si vand burgeri facuti dupa o reteta proprie

FOTO America la Cluj: doi tineri au deschis un local in stilul anilor `50 si vand burgeri facuti dupa o reteta proprie

Mihai Tinis (28 de ani) vorbeste la telefon si o asteapta pe Maria Petrici (28 de ani), partenera lui de afacere si de viata, sa vina ca sa-si imparta sarcinile. Prin ce e diferit burgerul lor Ce e diferit la burgerul lor fata de ce se gaseste pe piata e faptul ca ei folosesc un amestec de carne de vita cu un mic procent de carne de porc, plus cateva ingrediente speciale pentru sosuri gasite de ei. Bucata de carne din burger are 170 de grame si cantareste mai mult decat cifla de paine care are doar 100 de grame.

acum 69 luni (27 Apr 2015)

In Piata Muzeului din Cluj-Napoca s-a deschis de o saptamana un local cu specific american. Azi, pe la ora 11.00, inauntrul localului, doi tineri imbracati cu halate de bucatarie aranjau ingredientele pentru burgerii americani ca peste o ora sa deschida. Mihai Tinis (28 de ani) vorbeste la telefon si o asteapta pe Maria Petrici (28 de ani), partenera lui de afacere si de viata, sa vina ca sa-si imparta sarcinile.

Maria e o maramureseanca venita din Sapanta, in urma cu cativa ani, la Cluj ca sa invete cum se fac Afacerile internationale la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB. Si de 7 ani sunt un cuplu.

Au fost in perioada facultatii, in State sa munceasca pe timpul verii si au decis impreuna sa ramana 4 ani acolo, din 2010 pana-n noiembrie 2014, ca sa-si adune bani.

"Am mers pe ideea sa vedem si altceva, iar gandul sa ne deschidem un local, unde sa vindem burgeri americani facuti dupa formula noastra, a venit pe parcurs.

"Eu am lucrat la un resort de ski.

Pe unul dintre peretii localului este expus tricoul cu care a lucrat la acel ski resort, iar pe el sunt dedicatiile colegilor sai de acolo. Foto Varianta clujeana a celebrului burger american

Experiment in bucataria proprie

Localul lor are peretii galbeni, scaune si mese rosii, o placa de surf atarnata sus, de tavan, in partea unde gatesc si au inclusiv doua sarme pe care primesc comenzile. Pe pereti au placute de inmatriculare din State, pe casa de marcat unde se aduna "roadele" muncii lor te priveste indraznet un jucator de baseball.

"Acum un an si ceva, cand ne-am hotarat sa incercam ceva aici, la Cluj, am zis ca daca venim cu un produs care se gaseste pe piata, dar nu in formula noastra, sa aducem si un decor pe masura. Ei ii place foarte mult sa gateasca si bucataria e locul din casa unde petrece destul de mul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro