FOTO Ambitia oamenilor care au recladit in timp record scena festivalului de la Garana

FOTO Ambitia oamenilor care au recladit in timp record scena festivalului de la Garana

Complexul "La Scena", care inglobeaza si scena pe care se desfasoara concertele de la Garana Jazz Festival, a fost mistuit in urma unui incendiu, in octombrie 2016. In 15 iulie va avea loc Semenic Fest Rock, cu Timpuri Noi si The Wizards, in week-end-ul urmator canta Leo Iorga si Pacifica si The Different Class, intre 28-29 iulie va avea loc cea de a doua editie a festivalului WolfBlues, organizat de Nicu Covaci.

acum 83 luni (10 Jul 2017)

Complexul "La Scena", care inglobeaza si scena pe care se desfasoara concertele de la Garana Jazz Festival, a fost mistuit in urma unui incendiu, in octombrie 2016. Au ars structura scenei, birourile, zona artistilor, restaurantul, mixere, boxe, instalatii de audio, video si de lumini. Patronii restaurantului "La Scena", Rudi si Lora Kortvelyessy au anuntat ca vor reconstrui totul pentru editia din acest an al festivalului. Si s-au tinut de cuvant.

Rudi si Lora Kortvelyessy sunt proprietarii ranchului din Poiana Lupului, unde se desfasoara festivalul de jazz. Era una dintre satele intemeiate de pemi in Muntii Banatului, care insa aveau sa abandoneze definitiv locul, in 1835.

A doua reconstructie a scenei

Rudi Kortvelyessy, director pe zona Europa, in cadrul unei companiei germane de echipamente de telecomunicatii, Kathrein, a fost unul dintre cei care si-a cumparat casa la Garana. Am cumparat o parte dintr-un deal, i-am facut o canalizare, am amenajat o sursa de apa, am construit un drum si l-am numit, ca in trecut, Poiana Lupului. Poiana a fost desecata si, un an mai tarziu, creatorii festivalului de jazz Garana - Marius Giura si Gigi Taus - au gasit potrivita aceasta fosta mlastina.

Dupa primul an in care Garana Jazz s-a desfasurat in Poiana Lupului, mica scena avea sa se darame sub greutatea zapezii care s-a adunat, iarna, pe prelate. Anul urmator s-a construit o scena mult mai mare si mai frumoasa. S-au amenajat instalatii sanitare, s-a construit zona de food, s-au adus busteni - care sunt inlocuiti o data de doi-trei ani. La finele anului 2016 a urmat o noua cumpana pentru familia Kortvelyessy, incendiul, dar au trecut si peste aceasta incercare. Barul si mobilierul noului restaurantului cat si alte lucruri necesare au fost cumparate de pe site-ul eBay, de la cineva care a dezafectat un restaurant in Germania.

Dupa jazz urmeaza blues, funk si rock Garana Jazz Festival a dat startul concertelor din Poi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro