FOTO Ambasadorul Germaniei, la Oradea: "Nepotii celor care au parasit Romania doresc sa revina in tara"

"Anul acesta, aniversam 25 de ani de la semnarea , pe scurt: asa-numitul , pe 21 aprilie 1992. Printre cei prezenti la conferinta de presa s-a numarat si Rolf Maruhn, consulul Germaniei la Timisoara, care a vorbit despre bunele relatii de colaborare pe care le-a avut de-a lungul anilor cu autoritatile administratiei publice locale, precum si cu conducerea Forumului Democrat German Oradea. Intarirea relatiilor romano-germane Inainte de conferinta de presa, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, insotit de o delegatie compusa din Rolf Maruhn, consulul Germaniei la Timisoara, si Matthias Mau, seful Sectiei Juridice si Consulare din cadrul Ambasadei Germaniei la Bucuresti, s-a intalnit cu Claudiu-Adrian Pop, prefectul judetului Bihor, si cu primarul Ilie Bolojan.

acum 37 luni (22 Apr 2017)

"Anul acesta, aniversam 25 de ani de la semnarea , pe scurt: asa-numitul , pe 21 aprilie 1992. La aceasta se adauga 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", a spus Excelenta Sa Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la Bucuresti intr-o conferinta de presa, organizata la sediul FDG Oradea.

"Din pacate, parintii considera ca daca copiii lor intra in acest invatamant profesional-dual, raman la un nivel destul de jos si nu se pot dezvolta. De asemenea, trebuie sa-i convingem pe parinti ce fel de beneficii pot avea copiii lor urmand aceasta forma de invatamant", a declarat ambasadorul la conferinta de presa.

Intrebat care sunt motivele pentru care tinerii prefera sa-si caute viitorul dincolo de granite, Cord Meier-Klodt a raspuns: "Ceea ce au trait aici oamenii inainte de '90 ii face sa paraseasca tara! Am discutat nu demult cu o asemenea persoana, care mi-a marturisit ca s-a intors in Romania pentru ca vede sanse de dezvoltare in tara sa de bastina", a mai spus ambasadorul.

Printre cei prezenti la conferinta de presa s-a numarat si Rolf Maruhn, consulul Germaniei la Timisoara, care a vorbit despre bunele relatii de colaborare pe care le-a avut de-a lungul anilor cu autoritatile administratiei publice locale, precum si cu conducerea Forumului Democrat German Oradea.

"In august, imi voi incheia cel de-al doilea mandat, in calitate de consul al Germaniei la Timisoara, fiind responsabil inclusiv in Bihor si Oradea. Am fost de multe ori in vizita la dvs., fiind bine primit, de fiecare data. Am avut discutii cu Primaria, Prefectura si Consiliul Judetean, si am privit cu mare interes dezvoltarea judetului si a orasului. In timpul celor doua mandate, am avut o relatie foarte buna cu FDG Oradea, respectiv cu doamna Helene Voda, cu care am avut o colaborare de 13 ani. De altfel, printre cei prezenti la masa prezidiului s-a mai aflat Theisz Arnold, noul presedinte al ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro