FOTO Aimee Iacobescu a murit si, odata cu ea, si Domnita Ralu: Povestea fascinanta a celei care a fost poreclita "soldatelul" lui Sergiu Nicolaescu

FOTO Aimee Iacobescu a murit si, odata cu ea, si Domnita Ralu: Povestea fascinanta a celei care a fost poreclita

Fiica unui medic de armata si a unei absolvente de desen si scenografie, Aimee Iacobescu s-a nascut pe 1 iunie 1946, in localitatea Unguriu, judetul Buzau. Printre rolurile sale se numara cele din "Ulciorul sfaramat", (Teatrul din Craiova), "Troienele" de Jean Paul Sartre, "Furtuna" de Nikolai Alekseevici Ostrovski, "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, "Richard al III-lea" de William Shakespeare, "Coana Chirita" de Tudor Musatescu, "Vlaicu Voda" de Alexandru Davila, "Titanic Vals" de Tudor Musatescu, "Marea" de Edward Bond, "Regele si cadavrul" de Vlad Zografi. La vremea respectiva, Aimee Iacobescu lucra in teatru, era in primul an de facultate, iar trairile de pe platourile de filmare de la "Haiducii"- au fost o experienta noua pentru ea. Rolurile pe care le-a simtit cel mai aproape de firea sa au fost Ioana, din piesa "Acolo, departe" de Mircea Stefanescu, si Laura din "Menajeria de sticla" de Tennesse Williams. Pentru ea, cel mai important lucru pe scena era procesul de dedublare, absolut necesar: "Cand deschizi usa unui teatru sau pasesti pe platoul de filmare uiti tot ce ai personal si, usor-usor, prin costume, machiaj, replici, devii personajul pe care-l ai de interpretat.

acum 68 luni (27 Mar 2018)

Fiica unui medic de armata si a unei absolvente de desen si scenografie, Aimee Iacobescu s-a nascut pe 1 iunie 1946, in localitatea Unguriu, judetul Buzau. Intr-un interviu publicat de "Jurnalul National", actrita a dezvaluit ca ea si fratele geaman, actorul Dorel Iacobescu, s-au nascut de fapt in noaptea de Sanziene, pe 23 iunie. De asemenea, actrita a explicat si semnificatia prenumelui sau, in spatele caruia se afla o poveste emotionanta. "Ma bien aimee" "Tata ii scria mamei scrisori de dragoste care incepeau cu . Autoritatile acelor vremuri habar nu aveau ca vine din franceza, ce inseamna nu mai spun, cat despre efortul de a-l pronunta... Nu stii de cate ori m-au luat la intrebari pentru el. De atunci mi-am dat seama ca mediocritatea exclude umanismul. Dar adormeam, iar livada inflorea de fiecare data noaptea", isi amintea actrita pentru revista Tango.

Te nasti artist, mori artist, altfel nu se poate "Tata nu a vrut sa fiu actrita, spunea ca o sa mor de foame" Debutul in teatru a avut loc la varsta de 16 ani. In acea perioada a liceului a avut loc intalnirea providentiala cu regizorul Sica Alexandrescu, care o remarcase la un festival scolar de recitari, unde a fost premiata. In anul 1963 el i-a dat primul rol pe scena Nationalului, in piesa "Adam si Eva", de Aurel Baranga. Tot in anii '60 a aparut si in spectacolul "Alizuna", de Tina Ionescu Demetrian. "Tata nu a fost de acord sa ma fac actrita. Imi spunea ca voi muri de foame cu meseria asta", declara Aimee Iacobescu in interviu.

FOTO Arhiva Aimee Iacobescu Admiterea la Actorie si prima pereche de pantofi cu toc Actrita a povestit in trecut ca atunci cand a dat admitere la facultate erau 900 de candidati din care erau admisi opt. "Acum, din facultatile particulare ies mii de actori. Profesorii nu mai fac selectia care se facea pe vremuri, nu mai exista acei oameni care stiau ca un artist este artist de dimineata, cand se trezeste, pana adoarme. Profesorii ar trebui sa te simta, sa-s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro