FOTO Afise de propaganda din Primul Razboi Mondial. Mesajele prin care cetatenii erau indemnati sa se alature trupelor

FOTO Afise de propaganda din Primul Razboi Mondial. Mesajele prin care cetatenii erau indemnati sa se alature trupelor

Propaganda de razboi era una dintre armele eficiente ale tacticii adoptate de combatanti. O colectie de postere de razboi a fost stransa de site-ul fotografic picryl.com, care a oferit astfel internautilor un album cu date despre semnificatia, anul realizarii si editorul fiecarei imagini.

acum 72 luni (27 Feb 2018)

Propaganda de razboi era una dintre armele eficiente ale tacticii adoptate de combatanti. Mesajele erau de mobilizare, de solidarizare sau impunsaturi menite sa trezeasca in cetateni mandria de a fi oameni care decid soarta natiunii lor.

O colectie de postere de razboi a fost stransa de site-ul fotografic picryl.com, care a oferit astfel internautilor un album cu date despre semnificatia, anul realizarii si editorul fiecarei imagini.

Afisele sunt create de Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Belgia, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, care isi indeamna cetatenii sa se inroleze in randurile Armatei, in Primul Razboi Mondial.

Acestea dateaza din aniii 1914-1917 si reprezinta mesaje diverse: fie creaza o poveste vizuala cu o femeie care isi indeamna barbatul sa plece la razboi, spunandu-o ca daca nu o va face el, o va face ea; fie lasa o imagine de impact, cu o singura litera - V, de la "victorie" pusa pe un fundal rosu aprins; Dar nu doar barbatii sunt chemati sub arme, ci si femeile care pot da o mana de ajutor trupelor, prin intrarea ca personal sanitar voluntar in Crucea Rosie. Este nevoie ACUM!", "Alatura-te baietilor!", "Aparati-va mamele, sotiile, surorile de inamic!", "Avem nevoie de barbati adevarati. sunt cateva dintre mesajele de impulsionare a starii de spirit a populatiei.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro