FOTO 9 minuni ale lumii se afla in pericol de a disparea pentru totdeauna: povestea unora dintre cele mai frumoase locuri

FOTO 9 minuni ale lumii se afla in pericol de a disparea pentru totdeauna: povestea unora dintre cele mai frumoase locuri

Parcul National Donana din Andaluzia - caminul rasilor iberici pe cale de disparitie, cea mai amenintata specie de pisica din Europa - este amenintat de un plan de minerit si de construirea a o mie de puturi ilegale. Padurile tropicale din Sumatra, Indonezia Intinse pe o suprafata de 2,5 milioane de hectare, padurea tropicala a insulei indoneziene se intinde pe trei parcuri nationale si reprezinta zona protejata a unei game vaste de animale si plante pe cale de disparitie, cum ar fi urangutanul de Sumatra. Padurile tropicale Atsinanana, Madagascar O insula plina de creaturi ciudate si minunate, Madagascar s-a separat de toate celelalte in urma cu 60 de milioane de ani in urma, cand plantele si animalele sale au evoluat intr-o completa izolare.

acum 53 luni (30 Sep 2016)

La inceputul acestei luni am fost avertizati ca Spania este pe cale de a deveni primul stat membru al Uniunii Europene cu un sit natural inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO in pericol de disparitie. Parcul National Donana din Andaluzia - caminul rasilor iberici pe cale de disparitie, cea mai amenintata specie de pisica din Europa - este amenintat de un plan de minerit si de construirea a o mie de puturi ilegale.

Parcul National Everglades din Florida

Cu o intindere de 607.000 de hectare, mlastinile sunt un sanctuar pentru speciile rare de animale, inclusiv pantera Florida si lamantinul. Reprezentantii UNESCO sustin ca poluarea cu nutrienti si fluxurile mici de apa contribuie la pierderea habitatului marin si declinul speciilor marine, iar eforturile de conservare sunt foarte mari pentru a putea diminua pagubele.

Orasul Vechi Ierusalim si Zidurile sale

Ierusalimul este un oras sfant pentru iudaism, crestinism si islam, iar Orasul Vechi gazduieste 220 de monumente istorice, inclusiv sit-uri importante de pelerinaj, precum Domul Stancii (locul jertfei lui Avraam) si Zidul Plangerii. De asemenea, organizatia acuza Israelul de obstructionarea unor proiecte de restaurare.

Bariera de corali Belize

Belize detine o multime de atractii turistice - ruinele antice Mayan, Great Blue Hole -, dar aceasta din urma face parte dintr-un sistem pe cale de disparitie, Bariera de corali Belize. Cea mai mare bariera de recif din emisfera nordica este casa unui numar imens de specii amenintate, printre care testoasele marine, lamantinii si crocodilul marin american. Potrivit World Wildlife Fund for Nature, 15% din produsul intern brut din Belize vine din recif - 15 milioane de dolari din industria pescuitului comercial si aproximativ 200 de milioane de dolari din turism.

Abu Mena din Egipt

Orasul sfant, cen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro