FOTO: 60 de masini participa, intre 13 si 15 mai, la Parada Vehiculelor Istorice de la Targu Mures

Aproximativ 60 de maşini de epocă participă, intre 13 și 15 mai, la Parada Vehiculelor Istorice de la Targu Mureş. Pentru asigurarea viitorilor specialişti in restaurarea maşinilor istorice, insă şi pentru pregătirea viitorilor oameni calificaţi pentru meseriile tehnice, primarul din Targu Mureş, Dorin Florea, a anunţat in cadrul conferinţei de presă că la Parada Vehiculelor Istorice va avea loc şi Targul Şcolilor de Arte şi Meserii 'pentru a atrage atenţia celor tineri asupra unui domeniu care suferă din lipsă de specialişti, restaurarea maşinilor de epocă'.

acum 47 luni (28 Apr 2016)

Aproximativ 60 de maşini de epocă participă, intre 13 și 15 mai, la Parada Vehiculelor Istorice de la Targu Mureş. Astfel, 25 de mașini vor fi inscrise la concursul de frumuseţe, iar 40 vor participa Raliul de Regularitate, a anunţat joi, intr-o conferinţă de presă susţinută la Targu Mureş, preşedintele Comisiei Sportive Retromobil Romania, Georgios Ladopoulos, informează Agerpres.

El a arătat că raliul de la Targu Mureş face parte din etapa a doua a Campionatului Raliurilor de Regularitate pentru vehicule istorice, se desfăşoară după regulamentul FIVA şi va avea participare internaţională.

"La raliul de regularitate nu trebuie să spargi viteza, este un raliu mai degrabă de relaxare şi strategie şi de implicare cerebrală in sensul că necesită multe calcule, multă precizie. Pe partea de concurs de eleganţă evident că vor fi jurizate cele mai frumoase maşini şi cea mai frumoasă va lua locul I", a arătat Georgios Ladopoulos.

Preşedinte Retromobil Romania, Bogdan Coconoiu, a subliniat că in ţara noastră, pană in acest moment, sunt omologate aproximativ 3.000 de maşini de epocă, număr considerat mic comparativ cu alte state. Motivul existenţei unui număr atat de mic de maşini este şi dificultatea de a intreţine o maşină istorică. Discutăm aici de meseriaşi in tapiţerie, discutăm de specialişti in reconstruirea unor piese cum ar fi radiatoarele şi in această zonă există tradiţie", a subliniat Bogdan Coconoiu.

Pentru asigurarea viitorilor specialişti in restaurarea maşinilor istorice, insă şi pentru pregătirea viitorilor oameni calificaţi pentru meseriile tehnice, primarul din Targu Mureş, Dorin Florea, a anunţat in cadrul conferinţei de presă că la Parada Vehiculelor Istorice va avea loc şi Targul Şcolilor de Arte şi Meserii 'pentru a atrage atenţia celor tineri asupra unui domeniu care suferă din lipsă de specialişti, restaurarea maşinilor de epocă'... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro