FOTO: 50.000 de mii de persoane, prezente la ceremonia de comemorare a 71 de ani de la bombardamentul atomic de la Hiroshima

Japonia comemorează, sambătă, 71 de ani de la bombardamentul atomic de la Hiroshima. Această vizită ''a fost dovada că dorința profundă a Hiroshimei de a nu tolera "răul absolut" este impărtășită de către președintele Obama'', a estimat primarul, adresand un apel lumii intregi de a lua măsuri in vederea interzicerii armei nucleare, "forma ultimă de inumanitate''.

acum 74 luni (6 Aug 2016)

Japonia comemorează, sambătă, 71 de ani de la bombardamentul atomic de la Hiroshima. In acest context, primarul orașului a făcut apel la intreaga lume să interzică armele nucleare, in prezența celor aproximativ 50.000 de participanți la ceremonia de comemorare, informează AFP, citat de Agerpres. Cea mai mare parte a orașului a fost arsă de un val de căldură care a atins 4.000 de grade Celsius. Altele au murit mai tarziu din cauza rănilor, a arsurilor sau a maladiilor provocate de radioactivitatea intensă, uneori după luni sau ani de zile. In total, 140.000 de persoane au murit ca urmare a bombardamentului atomic de la Hiroshima.

Sambătă, aproximativ 50.000 de participanți, inclusiv premierul Japoniei, Shinzo Abe, și reprezentanți din zeci de țări, au păstrat un minut de reculegere la ora exactă la care bomba a explodat la Hiroshima.

In cadrul ceremoniei solemne, primarul Hiroshimei, Kazumi Matsui, a reamintit in alocuțiunea sa vizita efectuată de către Obama in luna mai a.c. Această vizită ''a fost dovada că dorința profundă a Hiroshimei de a nu tolera "răul absolut" este impărtășită de către președintele Obama'', a estimat primarul, adresand un apel lumii intregi de a lua măsuri in vederea interzicerii armei nucleare, "forma ultimă de inumanitate''. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro