FOTO 30 de recorduri turistice ale Romaniei

FOTO 30 de recorduri turistice ale Romaniei

Bucuresti a inceput sa devina destinatie de city break, marile orase din Romania sunt destinatii turistice, de evenimente si de afaceri (si aici subliniez Cluj, Sibiu, Brasov, Iasi, Timisoara, Oradea, Constanta, Craiova), litoralul a inceput sa creasca si sa primeasca un pic mai multi turisti straini, iar agentiile de turism continua sa dezvolte circuitele. Avem nevoie de un brand de tara puternic (atentie, nu doar turistic), de o promovare mai agresiva, de un lobby pe toate planurile. Biserica Neagra are cea mai mare orga din Europa, cu 4000 de tuburi (construita de Buchholz, celebru creator de orgi din Berlin, in 1836). Muzeul Astra din Sibiu are mai mult de 300 de cladiri, precum si mori de vant, mori de apa, prese gigantice pentru vin, fructe si ulei, forje si structuri hidraulice, cu stiluri arhitecturale din mai multe parti ale Romaniei. Manastirea - construita in 1488, pe vremea domnitorului Stefan cel Mare - este renumita in intreaga lume pentru abundenta de fresce interioare si exterioare (picturi murale), oferind o nuanta intensa de albastru in mod obisnuit cunoscut sub numele de "albastru de Voronet".

acum 44 luni (13 Jul 2016)

>

De multe ori, vin straini care ne bat pe umar si ne spun: "Hei! Orice locuitor al vreunui oras, oriunde s-ar afla in lumea asta, tinde sa isi subestimeze locul de bastina, in timp ce turistii casca gura uimiti. De ce? Este a noua tara a Uniunii Europene (din cauza Brexit, va fi a opta) ca intindere si a douasprezecea tara europeana in general.

Bucuresti a inceput sa devina destinatie de city break, marile orase din Romania sunt destinatii turistice, de evenimente si de afaceri (si aici subliniez Cluj, Sibiu, Brasov, Iasi, Timisoara, Oradea, Constanta, Craiova), litoralul a inceput sa creasca si sa primeasca un pic mai multi turisti straini, iar agentiile de turism continua sa dezvolte circuitele. Insa nu e de ajuns. Avem nevoie de un brand de tara puternic (atentie, nu doar turistic), de o promovare mai agresiva, de un lobby pe toate planurile. Pentru acest an, nu trebuie sa ne bazam pe cele 2 milioane de euro, fonduri de promovare puse la dispozitia Autoritatii Nationale pentru Turism. Este o suma infima, care de-abia asigura participarea la targurile de turism. Suma mi se pare nedreapta, tinand cont ca turismul romanesc aduce la bugetul de stat circa 2 miliarde de euro anual. Si fiecare dintre noi sa ne vorbim de bine tara si sa o promovam pe toate canalele pe care le avem. Pentru ca asa ne va fi mai bine tuturor celor care alegem sa ramanem in Romania, asa cum fac si eu. Si incep cu cele 30 de recorduri, constatate si de straini si care nu pot fi contestate:

1. Romania are cea mai mare cladire administrativa civila din lume: Palatul Parlamentului. A fost construita intre 1984 si 1990 in Bucuresti, la ordinul dictatorului comunist Nicolae Ceausescu, inlocuind un cartier mare (Uranus), cu case vechi si vile, care au fost demolate. Cea mai frumoasa cascada din lume se afla in judetul Caras-Severin (regiunea Banat) si se numeste Cascada Bigar. Transfagarasanul sau drumul national 7C este cea mai spectaculoasa sosea de munte din lume... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro