FOTO. 240 de ani de independenta. Cum au sarbatorit americanii 4 Iulie, in Bucuresti

Ambasadorul american la București, Hans Klemm, a subliniat, in discursul său, că sunt trei motive de sărbătoare: 240 de ani de la Declaraţia de Independenţă, semnată de Părinţii Fondatori ai Americii la 4 iulie 1776, aniversarea unui secol de la infiinţarea Serviciului Naţional al Parcurilor din SUA, care este, de aştfel, şi tema ceremoniei din acest an și al treilea motiv de sărbătoare este ''celebrarea forţei Parteneriatului Startegic SUA-Romania şi legăturile noastre in calitate de aliaţi şi prieteni''.

acum 79 luni (3 Jul 2016)

La aniversarea a 240 de ani de la independență, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a organizat o ceremonie sub deviza "Toți respirăm același aer", in care a celebrat și parteneriatul romano-american. La eveniment au participat și președintele Klaus Iohannis și soția sa, premierul Dacian Cioloș, precum și șeful Serviciului Roman de Informații (SRI), Eduard Hellvig, și șeful Serviciului de Informații Externe (SIE),Mihai Răzvan Ungureanu.

Găsiți in galeria foto imagini cu recepția oferită de Ambasadă, cu ocazia zilei de 4 Iulie (sursa: pagina de Facebook a Ambasadei SUA).

Ambasadorul american la București, Hans Klemm, a subliniat, in discursul său, că sunt trei motive de sărbătoare: 240 de ani de la Declaraţia de Independenţă, semnată de Părinţii Fondatori ai Americii la 4 iulie 1776, aniversarea unui secol de la infiinţarea Serviciului Naţional al Parcurilor din SUA, care este, de aştfel, şi tema ceremoniei din acest an și al treilea motiv de sărbătoare este ''celebrarea forţei Parteneriatului Startegic SUA-Romania şi legăturile noastre in calitate de aliaţi şi prieteni''. Cu alte cuvinte, aerul pe care il respirăm in Yosemite, California nu este diferit de aerul pe care il respirăm la Sleeping Bear Dunes, in Michigan, de unde sunt eu originar, sau de aerul pe care il respirăm in Munţii Apuseni''. Oficialul roman i-a transmis lui Klemm că Romania contează ''pe colaborarea cu SUA in transpunerea in realitate a deciziilor summit-ului NATO'' şi a promis că "aprofundarea colaborării in domeniul apărării şi securităţii va continua să fie prioritatea de varf a Parteneriatului Strategic". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro